Επιλογή Σελίδας


Στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της, πρώτο σε 1000άρι τουρνουά της WTA, προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία “εκθρόνισε” από το Indian Wells την Paula Badosa, κερδίζοντάς την με 6-2, 4-6, 6-1.

Η πολύ σπουδαία Μαρία, που πριν λίγους μήνες έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπήκε στο Top 10 της WTA, θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα μπει στο Top 5, αλλά και στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.2 ή στο Νο.3 του κόσμου, αναλόγως από το αποτέλεσμα που θα φέρει στον μεγάλο τελικό του Indian Wells.

Θα διεκδικήσει το πολύ μεγάλο αυτό τρόπαιο απέναντι στην Iga Swiatek, από την οποία είχε ηττηθεί πριν λίγες εβδομάδες στα ημιτελικά της Ντόχας (όπου η Πολωνή κέρδισε τον τίτλο). Η Swiatek, η οποία διανύει μια τρομερή χρονιά, είχε κερδίσει στον άλλον ημιτελικό του Indian Wells τη Simona Halep με 7-6 (6), 6-4.

H Σάκκαρη, η οποία πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα της από την Badosa στο WTA Finals και την κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα της σήμερα, μπορεί να βρέθηκε με το καλημέρα στο ματς πίσω με break, χάνοντας το 1ο game της αναμέτρησης, όμως κέρδισε τους 12 από τους 15 επόμενους πόντους και προηγήθηκε με 3-1, κάνοντας ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον ημιτελικό.

Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της η 26χρονη Ελληνίδα, για να κερδίσει το 4ο συνεχόμενο game της και να κάνει το 4-1. Με δυσκολία κράτησε το σερβίς της η Badosa για να μειώσει σε 4-2, ενώ ευκολότερα το έκανε η Σάκκαρη, που έκανε γρήγορα το 5-2 και εν συνεχεία έφτασε σε τριπλό set point στο σερβίς της Ισπανίδας, για να αξιοποιήσει την 3η της ευκαιρία τελικά και να διαμορφώσει το 6-2 στο 1ο σετ.

Η Badosa έκανε πρώτη break και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-1, όμως η Σάκκαρη έφτασε αμέσως στην ισοφάριση, κάνοντας στο επόμενο game το 2-2. Η Ισπανίδα ωστόσο έκανε άλλο ένα break, το 2ο στη σειρά, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο σετ μετά από 5 games, με 3-2.

Αυτή τη φορά το break ήταν καθοριστικό, με την Badosa να σερβίρει επιτυχώς για το 4-2 και να διατηρείται μπροστά έως το τέλος του σετ. Στο 8ο game έσβησε και ένα break point η Ισπανίδα, για να φτάσει στο 5-3, ενώ στο 10ο game κράτησε το σερβίς της με 15 και έκανε το 6-4, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

Το αποφασιστικό σετ όμως ήταν διαφορετική υπόθεση, με τη Σάκκαρη να είναι η πιο δυνατή παίκτρια στο court και να το αποδεικνύει αυτό περίτρανα.

Με ένα ιδανικό ξεκίνημα, η Ελληνίδα “έσπασε” το σερβίς της Ισπανίδας επιστρέφοντας από το 30-0 και σβήνοντας και game point στο 2ο game, για να περάσει μπροστά με 2-0. 

Η Badosa απάντησε προσωρινά, κάνοντας άμεσα το break back για το 2-1, όμως η Σάκκαρη επέστρεψε από το 30-15 στο επόμενο game και ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας το 3-1.

Η πρωταθλήτριά μας κράτησε το σερβίς της για το 4-1 και ανέτρεψε άλλο ένα game, επιστρέφοντας μάλιστα από το 40-0 αυτή τη φορά, για να κάνει νέο break και να φτάσει στο 5-1.

Η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη για την υπερασπίστρια του τίτλου από εκείνο το σημείο, με τη Σάκκαρη να ολοκληρώνει τον τεράστιο και ιστορικό θρίαμβό της με love service game, έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά στο court. 

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο πρώτος τελικός σε WTA 1000 διοργάνωση έρχεται για να ενισχύσει μια χρονιά που προμηνύεται πολύ μεγάλη για τη Σάκκαρη, που ήδη έχει παίξει σε δυο ημιτελικούς, στο 500άρι της Αγίας Πετρούπολης και στο 1000άρι της Ντόχας, ενώ θα είναι και στον τελικό στο 1000άρι του Indian Wells.

Βελτίωσε το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν σε 16-4 νίκες η Μαρία, η οποία στο χειρότερο σενάριο της φιναλίστ του Indian Wells, θα “αναρριχηθεί” στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα!

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα ανεβεί στο Νο.2 του κόσμου και θα είναι η πρώτη εκπρόσωπος του ελληνικού τένις που φτάνει τόσο ψηλά σε ΑΤΡ ή WTA.

Στον τελικό της Κυριακής (22:00GR, NovaSports 6HD), η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Swiatek, για 5η φορά στην καριέρα της. Θυμίζουμε πως πριν τη νίκη της Swiatek στον πρόσφατο ημιτελικό της Ντόχας, η Σάκκαρη είχε 3 νίκες στη σειρά απέναντι στην 20χρονη Πολωνή, με την οποία προηγείται συνολικά στο head-to-head τους με 3-1 νίκες.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This