Επιλογή Σελίδας

Βγήκε είδηση… Το φετινό άνευ προηγουμένου χάλι με την απευθείας άνοδο μόνο μίας ομάδας από τη Σούπερ Λίγκα 2 των 34 μονομάχων σε δύο ομίλους έθεσε στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ την Παρασκευή (18/3) ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της SL2 δεν μάσησε τα λόγια του και επισήμανε πως αυτή η αδικία θα πρέπει να αποκατασταθεί με την απευθείας άνοδο δύο ομάδων από τη σεζόν 2022-23 και μιας θέσης ακόμα που θα παίζεται με μπαράζ.

Με αυτή την τοποθέτηση θετικά τάχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ ο ομόλογος του της Σούπερ Λίγκας 1, Γιώργος Μποροβήλος εξέφρασε αντιρρήσεις με διάφορες υπεκφυγές…  

Συγκεκριμένα, ο Λεουτσάκος είπε στην ομιλία του: «Θα ήθελα πρώτον να αναφερθώ στην επιστολή που στείλαμε στον κ. Κλάτενμπεργκ αναφορικά με τον ορισμό ξένων διαιτητών στο παιχνίδι Βέροια-ΑΕΛ και κατά πόσο μεσούσης της περιόδου μπορεί να γίνει τροποποίηση κανονισμού. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι έγινε τροποποίηση στις 9 Μαρτίου μία μέρα μετά τον ορισμό των ξένων διαιτητών στην εν λόγω αναμέτρηση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες δέχθηκαν τον ορισμό και δεν έκαναν καμία ένσταση

Δεύτερον επιθυμούμε να υπάρξει από την ΟΥΕΦΑ οικονομική στήριξη και να μπούμε και εμείς στο solidarity, καθώς οι ομάδες της κατηγορίες μας έχουν πρωτάθλημα Κ20 και χρειάζονται έξτρα χρήματα για να τις συντηρήσουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι δίκαιο από τη Super League 2 να προβιβάζεται μία ομάδα και η άλλη να δίνει αγώνα μπαράζ για να πάρει το άλλο εισιτήριο. Επιθυμούμε τη νέα χρονιά δύο ομάδες να προβιβάζονται απευθείας και μία να δίνει αγώνα μπαράζ».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Μποροβήλος, εκφράζοντας επιφυλάξεις: «η Λίγκα είναι διατεθειμένη να μιλήσει για την αναδιάρθρωση. Όχι για τα θέλω της γειτονιάς. Αλλά να είναι τεκμηριωμένα όλα. Εκεί εμείς έχουμε αντιρρήσεις. Οι δικές μας μελέτες λένε πως η Ελλάδα δεν αντέχει στις δύο εθνικές κατηγορίες τόσες ομάδες. Να είναι κάτι που να ανταποκρίνεται στην Ελλάδα του 2022. Είναι ζήτημα το ποδόσφαιρο που θα οργανώσουμε και για πόσα χρόνια. Το τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Δημητρίου, που απάντησε στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 1: «Κύριε Μποροβήλε θεωρώ πως δύο πρέπει να ανεβαίνουν και δύο να πέφτουν. Ήταν θέμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού ότι έγιναν 34 ομάδες. Δεν ήταν θέμα του ποδοσφαίρου».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, τέλος, στο θέμα του μη ορισμού ξένων διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα 2 τόνισε ότι θα ενημερώσει επ’ αυτού τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ώστε να μην επαναληφθεί…

Πηγή: a-sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This