Επιλογή Σελίδας

Μπορεί ο απόηχος από το έπος του Λόφου να μην έχει κωπάσει ακόμη, όμως, ο… Γεωργάκης Ολύμπιος έδωσε το Γαϊτανάκι, ελέω… Σαρακοστής, στα Καταλώνια, που πνέουν, με τη σειρά τους, τα μένεα, για τις διαιτητικές αποφάσεις, «πού σας βρίσκουνε κάθε φορά και σας φέρνουνε, αλήθεια;», με αιτία και αφορμή το ισόπαλο «Viral της χρονιάς» (σ.σ. αισίως Νο9 παρακαλώ) 1-1, παιχνίδι-«μια κατηγορία» με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Μπορεί το χιόνι να έλιωσε ως… δια μαγείας στο Γαλατικό Χωριό, όμως, μία ποδοσφαιρική ταινία… μικρού μήκους, διάρκειας 20 λεπτών, στο… Μεγάλο Δάσος, θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο δραματική εξέλιξη ημέρα Σάββατο ή Κυριακή κι όχι Τετάρτη, που δυσκολεύει, τρόπον τινά την προσέλευση… (σ.σ. ο νοών νοείτω…)

Δύο επίμαχες φάσεις «πέναλτι» (με πρωταγωνιστές τους Πάγια και Κατσάρα), μεταξύ άλλων και ισάριθμες περιπτώσεις offside σε βάρος των γηπεδούχων (μία ανά ημίχρονο), στιγμάτισαν το παιχνίδι, με την επιπρόσθετη… διαμαρτυρία για μη έγκαιρη αποβολή του «πρώην» Καραγκούνη, «δικό μας παιδί είναι…» (σ.σ. με τον τελευταίο να αποβάλλεται, πάντως, λίγο αργότερα με δεύτερη κίτρινη κάρτα) και αποτέλεσαν, εν περιλήψει, το βιβλίο των… ηρώων του τρόμου των Καταλωνίων με διαιτητική αφιέρωση!

Οι γηπεδούχοι, του Βασίλη Παπαγεωργίου, ξεκίνησαν με καταιγιστικό ρυθμό από την αρχή του παιχνιδιού, «τι θέλετε να μπείτε μες στο τέρμα;», παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν τους αντιπάλους τους σε αμυντικό ρόλο, με τον Λάζο να χάνει την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα, ανοίγοντας τον… κύκλο των αντίστοιχων χαμένων ευκαιριών. Το κόρνερ του Τζήκα και η ασθενής απόκρουση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Αμβροσιάδη, έδωσε την ευκαιρία στον Πότσι να ανοίξει το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους, λίγο πριν τα μισά του ημιχρόνου, που συνέχισαν να επιτίθενται με φρενήρη ρυθμό για να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερη ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, του Θάνου Γεωργιάδη, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Λαράκου σχεδόν από το… σπίτι του, με τις απόψεις να διίστανται για το αν πρόκειται για σουτ ή σέντρα και τον Κουκουστρίκα να μην μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο, όπως έκανε λίγο νωρίτερα σε εξ επαφής σουτ του νεοεισελθόντα Χαραλαμπίδη σε δεύτερο χρόνο. Η Νεοκαισάρεια έχασε μοναδική ευκαιρία αμέσως μετά με τον Μπαμπούλη να κάνει την ολική ανατροπή, με τους γηπεδούχους να συνέρχονται προοδευτικά από το σοκ της ισοφάρισης και να ανεβάζουν ρυθμό και ένταση πιέζοντας ακόμη περισσότερο τους αντιπάλους τους. Τα Καταλώνια συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες από κοντινή και μακρινή απόσταση, με εκτελεστικό πλουραλισμό αλλά αναποτελεσματικότητα, με τον τερματοφύλακα Αμβροσιάδη να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις και να κρατάει ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ηighlights:

  • οι επίμαχες φάσεις, «έχει και κάμερα…», που πλησιάζουν διψήφιο νούμερο και αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης στο τρίτο ημίχρονο στα ποδοσφαιρικά στέκια του νομού,
  • η συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή της αποβολής του «πρώην» Καραγκούνη, του Αχιλλέα,
  • «μη βρίζετε τον Γιάννη, τι κάνετε ρε μαλ@@@;»
  • οι ατάκες των φιλάθλων, «το λες χαλάρωσε το δέκα, αλλά άμα στο καρφώσει, θα σου πω εγώ μετά, που του λες χαλάρωσε…»
  • «είσαι και μικρό παιδάκι… δε σε έχουνε μάθει να πιάνεις τον τελευταίο παίκτη; Μπας και σε βάλανε βαλτό εδώ πέρα;» (σ.σ. με αποδέκτη τον έναν εκ των βοηθών)
  • οι σκηνές απείρου κάλλους πριν την εκτέλεση ενός κόρνερ ανάμεσα σε Πουτσίκη και Υφαντή στη μικρή περιοχή, «Ζάχο αγκωνιά…»,
  • η viral εκτέλεση των κόρνερ στη… λίμνη των Καταλωνίων, που αξίζει να δει όλη η… Ελλάδα (σ.σ. γιατί μόνο αυτό αξίζει να δει από το σημερινό cult αριστούργημα;)
  • οι εκρηκτικοί διάλογοι αντίπαλων ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων με τον διαιτητή, «-θα σε διαλύσω, αλήθεια σου λέω…», «-αλήθεια τώρα, θα τον διαλύσεις; Γιατί σε άλλο παιχνίδι είσαι; δύο είναι, ρε μ@@@…»,

Μan of the match: ο Πότσι (1 γκολ σε διψήφιο αριθμό τελικών και στην εστία) των γηπεδούχων, που πραγματοποίησε το παιχνίδι της ζωής του, οργιάζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, «Μαρκάρετε ρε, ο Μέσι είναι; Σας έκανε κουδούνια…», με άριστη τεχνική κατάρτιση, διεισδυτικότητα και μαγικές εμπνεύσεις, δικαιούται τον τίτλο, μαζί με τον τερματοφύλακα Αμβροσιάδη των φιλοξενούμενων, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας, με τους Πάγια (Καταλώνια) και Λαράκου (Αχιλλέας) -με το γκολ που πέτυχε να ενδέχεται να αποδειχθεί καταλυτικό για την παραμονή στην κατηγορία-, να μοιράζονται τα credits,

Yellow card: στο special photo video αφιέρωμα Otherside Football Stories 2018-19, που σας έκανε να αναπολήσετε στιγμές του παρελθόντος, όπως μας επισημάνατε (σ.σ. σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη θετική σας ανταπόκριση και τα θερμά λόγια)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This