Επιλογή Σελίδας


Δελτίο τύπου για την εκτός έδρας νίκη επί των Ατρόμητων με 86-69, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Α΄ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ εξέδωσε ο Αιγινιακός.


Το κείμενο:

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του α’ ομίλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, ο Αιγινιακός αγωνίστηκε εκτός έδρας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς με τον ουραγό του ομίλου ΑΟ Ατρόμητοι. Ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι που έδωσε τη δυνατότητα στον coach Ροδά να δει το σύνολο των παικτών της αποστολής να αγωνίζονται.

Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με την πεντάδα του… παιδικού. Αυτό προκάλεσε “έκπληξη” στους μικρούς αθλητές αλλά τους όπλισε με περίσσιο θάρρος, βλέποντας την εμπιστοσύνη του προπονητή στο πρόσωπο τους. Αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο προσπαθώντας να αποβάλλουν τη νευρικότητα και το άγχος . Έχοντας μια καλή παρουσία αλλά συγχρόνως “μουδιασμένη” απόδοση, δεν μπόρεσαν να δείξουν τις δυνατότητες τους. Φυσιολογικά το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 23-16. Και κάπου εκεί ο έμπειρος τεχνικός θέλοντας να αποκαταστήσει τις ισορροπίες και να δώσει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας στους “μικρούς”, έριξε από την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου τη “μεγάλη” ομάδα. Το ημίχρονο βρήκε τον Αιγινιακό προηγούμενο με 31-46 και τους βασικούς να κάνουν αυτό που έπρεπε με τον καλύτερο τρόπο. Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αρκετά για να παγιωθεί μια διαφορά ασφαλείας υπέρ των φιλοξενούμενων. Ώπερ και εγένετο. Έτσι για τα εναπομείναντα δέκα τρία λεπτά του αγώνα ο coach Ροδάς απέσυρε τους βασικούς κι έριξε στο αγώνα τις “εφεδρείες” . Με συνεχείς αλλαγές παικτών, διορθωτικές κινήσεις, επισήμανση των λαθών και “ενέσεις” ψυχολογίας και θάρρους , οι πιτσιρικάδες διατήρησαν τα κεκτημένα κι έφτασαν σε ακόμη μια εκτός έδρας νίκη με 69-86.

Η τριπλέτα των Στυλιανίδη, Πελοπίδα και Βουλτσίδη Γ. ήταν επιθετικά σε καλή μέρα και πρόσθεσαν 34 πόντους με καλά ποσοστά ευστοχίας δείχνοντας σίγουροι για το “χέρι τους”. Σίγουρα η μεστή εμφάνιση τους αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αρκεί να παραμείνουν προσγειωμένοι και να δουλέψουν σκληρά και μεθοδικά. Οργανωτικά και αμυντικά το σύνολο των “μικρών” έδωσε το καλύτερο εαυτό του δείχνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τις δυνατότητες του.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων σίγουρα έκανε το έργο του Δημήτρη Ροδά πιο εύκολο, όμως η απόδοση των “μικρών” τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον τρόπο χειρισμού τους, που θα τον χαρακτηρίζαμε περισσότερο παιδαγωγικό, παρά αμιγώς προπονητικό.

Φυσικά πρέπει να αναφέρουμε και την πολύ καλή διάθεση των βασικών παικτών που δεν σταμάτησαν λεπτό να παροτρύνουν και να πανηγυρίζουν τις προσπάθειες των “διαδόχων” τους. Μαζί τους ο γεν. αρχηγός Στυλιανίδης Αθ. κι ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βουλτσίδης Αν. που έβλεπαν “τα παλικάρια τους” και φούσκωναν από περηφάνεια!

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε την ομάδα των Ατρομήτων γιατί απλά είναι ΑΛΗΘΙΝΟΙ κι όχι ΔΗΘΕΝ. Αγωνίστηκαν χωρίς να σταθούν στη ηλικία των αντιπάλων τους και βοήθησαν στην ομαλή εξέλιξη του αγώνα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This