Επιλογή Σελίδας


Η Ελλάδα κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η UWW ανακοίνωσε το επίσημο πρόγραμμα της χρονιάς για την πάλη στην άμμο και για μια ακόμα χρόνια η Παραλία Κατερίνης επιλέχτηκε για να φιλοξενήσει το ένα από τα πέντε event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Πρόκειται για την αναγνώριση της καλή δουλειάς που γίνεται στο άθλημα τα τελευταία χρόνια με την Παραλία Κατερίνης να κερδίζει συνεχώς το στοίχημα της άρτιας διοργάνωσης του παγκόσμιου τουρνουά.

«Οι αθλητές θα φροντίσουν για την υψηλή ποιότητα δράσης, με εντυπωσιακές πτώσεις και πολύ αθλητικότητα σε παραλίες σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει μεταξύ άλλων η Παγκόσμια Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Η έναρξη της σεζόν θα γίνει στην Οδησσό της Ουκρανίας και το World Series θα επιστρέψει σε μία από τις τοποθεσίες που είχαν επιλεχθεί το 2019 δίπλα στη Μαύρη Θάλασσα. Τρεις εβδομάδες αργότερα θα φιλοξενηθεί το επόμενο τουρνουά στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Sanxenxo της Γαλικίας. Η συνέχεια θα δοθεί στο Saint Laurent du Var στην Κυανή Ακτή στη Γαλλία και στην Κατερίνη της Ελλάδας, τον Ιούλιο. Το φινάλε του World Series που θα φιλοξενήσει αστέρια από τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες σε γυναίκες και άνδρες θα γίνει στη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα, από όπου ξεκίνησε, για ένα φαντασμαγορικό τουρνουά στη γοητευτική Κονστάντζα».

Καθώς οι αθλητές ετοιμάζονται για ένα γεμάτο καλοκαίρι στην παραλία, ας ανατρέξουμε στις πιο μαγικές στιγμές της σεζόν Beach Wrestling World Series της προηγούμενης χρονιάς:

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Beach Wrestling World Series 2022
28-29 Μαΐου – Odessa (UKR) | Arcadia Beach
18-19 Ιουνίου – Sanxenxo (ESP) | Silgar Beach
01-02 Ιουλίου – Saint Laurent du Var (FRA) | Landsberg Beach
09-10 Ιουλίου – Κατερίνη (Ελλάδα) | Παραλία
03-04 Σεπτεμβρίου – Constanta (ROU) | Mamaia Beach

Η πάλη στην Άμμο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (UWW), που τότε ονομάζονταν FILA, καθιέρωσε τη μορφή της πάλης στην παραλία το 2004. Η πάλη στην άμμο γίνεται από παλαιστές, άνδρες ή γυναίκες, μέσα σε έναν κύκλο γεμάτο με άμμο, διαμέτρου 7 μέτρων. Το στυλ αρχικά αντικατόπτριζε τους κανόνες που χρησιμοποιήθηκαν πριν από τη χρήση των χαλιών πάλης και η πάλη στην παραλία θεωρήθηκε ως η παλαιότερη εκδοχή της διεθνούς ανταγωνιστικής πάλης. Οι διεθνείς κανόνες τροποποιήθηκαν το 2015 από το UWW, με τους ισχύοντες κανόνες να επιτρέπουν στους παλαιστές να κερδίζουν πόντους μέσω ρίψεων, σπρώχνοντας τον αντίπαλό τους εκτός ορίων ή φέρνοντας τον αντίπαλο στην πλάτη τους.

Το Beach Wrestling World Series, το οποίο παρουσιάστηκε το 2019, θα στέψει τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές πάλης στην άμμο κατά τη διάρκεια του τελικού της αγωνιστικής σεζόν με 5 τουρνουά σε παραλίες σε όλο τον κόσμο το 2022.

Οι κατηγορίες
Γυναίκες: 50 kg, 60 kg, 70 kg, and +70kg
Άνδρες: 70 kg, 80 kg, 90 kg, and +90kg

Pin It on Pinterest

Shares
Share This