Επιλογή Σελίδας

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη ομάδα στα ημιτελικά, μετά τους πρώτους αγώνες της φάσης των «οκτώ», ενώ στα άλλα τρία ζευγάρια η πρόκριση παραμένει ανοικτή.

Πράσινο προβάδισμα…
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε τη διαφορά κατηγορίας που τον χωρίζει από την Αναγέννηση Καρδίτσας και επικράτησε με 4-0, σκορ που τον φέρνει πολύ κοντά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από πέντε χρόνια.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και τις δύο τελευταίες φορές που προκρίθηκε στα ημιτελικά, είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με το ίδιο σκορ, 4-0, τον Ολυμπιακό Βόλου το 2014 και τον Αστέρα Τρίπολης το 2017!
Οι “πράσινοι” διαμόρφωσαν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη σεζόν ως τώρα είχε ένα γκολ και μια ασίστ.

Επίσης άξιο αναφοράς το γεγονός ότι σημείωσε δύο γκολ ο Ματίας Βιτάλ, κάτι που είχε να κάνει παίκτης του Παναθηναϊκού πάνω από πέντε χρόνια στο Κύπελλο. Ήταν ο Λέτο τον Ιανουάριο του 2017!
Το δεύτερο παιχνίδι στην Καρδίτσα θα είναι μια ευκαιρία για τους φιλάθλους της Αναγέννησης να χειροκροτήσουν την ομάδα τους για την πορεία της στο Κύπελλο, καθώς οι πιθανότητες πρόκρισης μετά το 4-0 είναι πολύ μικρές. Θυμίζουμε ότι η θεσσαλική ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “οκτώ” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τετραήμερο ευτυχίας…
Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε το καλύτερο τετραήμερο στην ιστορία του. Αφού την Κυριακή νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επικράτησε και του Ολυμπιακού με 2-1. Ιστορικές στιγμές, καθώς δεν είχε νικήσει ποτέ στην Αθήνα ΑΕΚ, Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, ενώ νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του τον Ολυμπιακό.

Αν και ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ και έφτασε τα 15 γκολ φέτος και τα 70 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Παναιτωλικός πέτυχε την ανατροπή, και μάλιστα με σκόρερ τους ίδιους παίκτες που «γύρισαν» το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μόνο που άλλαξε η σειρά, αφού αυτή τη φορά ο Μεντόσα ισοφάρισε και ο Καρέλης χάρισε τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια δεν κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια του νέου έτους και επίσης για πρώτη φορά από το 2005 δεν νίκησε στα τρία πρώτα εκτός έδρας.

Μετά από το αποτέλεσμα του Αγρινίου, η πρόκριση στους «4» παραμένει  ανοικτή για τις δύο ομάδες.

Ανοικτοί λογαριασμοί…
Το ρεκόρ των αγώνων χωρίς ήττα από την ΑΕΚ, δεν ήταν το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ σε ένα πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου. Το 0-0 βέβαια είναι ένα αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοικτά.

Στις πέντε τελευταίες συγκρούσεις τους ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί με τρεις νίκες σε τελικούς και δύο προκρίσεις. Η τελευταία επιτυχία της ΑΕΚ ήταν το 2011, όταν προκρίθηκε με 0-0 στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα και νίκη 1-0 στην Τούμπα.

Τώρα την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα νικήσει, ενώ ισοπαλία με σκορ ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από σχεδόν πέντε χρόνια δεν σκόραρε σε παιχνίδι Κυπέλλου στην έδρα της. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Μάρτιο του 2017, ωστόσο το 0-0 με την Ξάνθη είχε δώσει στους «ασπρόμαυρους» την πρόκριση, σε συνδυασμό με το πρώτο παιχνίδι.

Χωρίς γκολ έληξε και ο άλλος αγώνας της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και τη Λαμία, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κυρίως στο α΄ μέρος. Άλλωστε η Λαμία έχει εξαιρετική αμυντική επίδοση, αφού δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα παιχνίδια της στον θεσμό. Και στα τέσσερα αυτά ματς κάτω από τα δοκάρια της ήταν ο Μπόγιαν Σαράνοφ, ο οποίος είχε αποκρούσει και πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Ο Άρης είχε φέρει και πριν από δύο χρόνια 0-0 στην έδρα του στον πρώτο προημιτελικό, με τον Ατρόμητο τότε, αλλά νίκησε 1-0 στο Περιστέρι και προκρίθηκε.
Οι δύο ομάδες θα ξαναπαίξουν την Κυριακή στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για το πρωτάθλημα και λίγα εικοσιτετράωρα μετά στη Λαμία στον δεύτερο προημιτελικό, που θα κρίνει την πρόκριση.

Το πλήρες πρόγραμμα:

25/01/2022, 17:00
Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός

26/01/2022, 17:00
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

26/01/2022, 17:00
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

26/01/2022, 21:30
Λαμία 1964 – Άρης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This