Επιλογή Σελίδας

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βαζάκας.

Ο έμπειρος προπονητής που θα αποτελέσει τον επόμενο τεχνικό του Πιερικού, έκανε… flashbach στις καλύτερες στιγμές της μέχρι τώρα καριέρας του, τους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει, τους λόγους που ποτέ δεν είχε αναλάβει τα ηνία του Απόλλωνα Πόντου, ενώ έκανε ειδική μνεία στους στόχους και το υλικό που έχει η ομάδα της Κατερίνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για την παρουσία του στον Πιερικό και το μέλλον του στην προπονητική: «Είναι η πρώτη ομάδα για εμένα, αλλά στην προπονητική μου καριέρα είναι η 27η ομάδα, έχω 751 παιχνίδια ως προπονητής και με βάση την τρέλα που έχω για το ποδόσφαιρο και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να φτάσω τα 1000. Δεν βλέπεις πάντα ωραία πράγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου που σε κάνουν να θες να φύγεις, αλλά πρέπει να έχεις κότσια για να αντέξεις στον χώρο». 

Για τα παλαιότερα χρόνια της καριέρας του, τις καλύτερες στιγμές του και τους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε: «Στον Πανιώνιο είχαμε μία καλή περίοδο, βγήκαν ποδοσφαιριστής όπως ο Σπυρόπουλος, ο Τζόλης, Ο Μανιάτης συν την παρουσία στην Ευρώπη. Τον Κώστα Φορτούνη τον είχα βάλει εγώ πρώτη φορά, όπως και τον Βενετίδη. Ενώ και στα Τρίκαλα είχαμε μία φανταστική ομάδα, αλλά υπήρξε μία παράβαση με τα χαρτιά από τη διοίκηση και έπεσε η ομάδα. Για να ξεχωρίσω μία ιδιαίτερη στιγμή, θα πρέπει να γράψω βιβλίο. Στον Εθνικό Αστέρα όταν ήμουν, μου έλεγαν θα μου φέρουν έναν απίθανο επιθετικό και τελικά όταν ήρθε τον ρώτησα τη θέση παίζει και μου απάντησε, ”αμυντικό χαφ”, έγινε χαμός τότε και μετά από λίγες εβδομάδες έφυγα κιόλας».

Για τα πρότυπα του στους πάγκους και τους καλύτερους Έλληνες τεχνικούς: «Στους καινούργιους μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο Κλοπ και ο Τούχελ. Στην Ελλάδα πέρασαν καλοί προπονητές, ο Άγγελος ο Αναστασιάδης όπως και ο Γιάννης Κυράστας».

Για τους στόχους του Πιερικού: «Για τον Πιερικό το ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία. Αυτό που είδα στον Σύλλογο, είναι μία οργάνωση και μία ελπίδα για το ελληνικό πρωτάθλημα κάτι που δεν υπάρχει σε πολλές ομάδες. Είναι μία ομάδα με νεαρά παιδιά και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Η ομάδα είναι έτοιμη για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β΄, δεν έχουμε κρούσματα κορωνοϊού».

Ενώ πρόσθεσε: «Η προσπάθεια ενώ είναι τίμια, δεν σου βγαίνουν τα αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό όταν δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα, να υπάρχει αποχώρηση, γιατί τα αποτελέσματα μένουν. Έχουμε ποιότητα, έχουμε παιδιά σε νεαρή ηλικία που μπορούν να κάνουν καριέρα, ενώ υπάρχει μπροστά μας και τη μεταγραφική περίοδο που μπορεί να έρθουν και επιπλέον ποδοσφαιριστές»

Για τον λόγο που δεν ανέλαβε ποτέ τον Απόλλωνα: «Είχα προτάσεις να πάω στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δέθηκα πολύ με τον σύλλογο. Όταν στην Καλαμαριά ήταν οι… παχιές αγελάδες, είχα τη δυνατότητα να πάω αλλά δεν έγινε πρόταση, ενώ όταν ήρθαν τα ζόρια τότε με ήθελαν».

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This