Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Φάκαρου

Δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα η επιστροφή της εθνικής μας ομάδας πόλο ανδρών στα επίσημα ματς μετά την κορυφαία διάκριση στο Τόκιο και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την 1η αγωνιστική του World League έχασε στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά 12-11 από την Κροατία και μπήκε με το «αριστερό» στη διοργάνωση.

Στην πρεμιέρα της στο νέο έτος η εθνική μας είχε αλλαγές σε σχέση με το Ολυμπιακό τουρνουά, ενώ με προβλήματα της τελευταίας στιγμής στερήθηκε Γκιουβέτση και Γενηδουνιά και δεν είχε στον πάγκο τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο, που νόσησε από κορωνοϊό. Η Ελλάδα ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στην εξέδρα δε, ήταν ελάχιστοι φίλαθλοι για να την ενισχύσουν λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι Κροάτες, που ήταν 5οι στο Τόκιο, είχαν επίσης πολύ ανανεωμένη σύνθεση σε σχέση με το Ολυμπιακό τουρνουά, όμως αντέδρασαν πολύ καλά στα δύσκολα σημεία και ειδικά το σερί των τριών τερμάτων μετά το 5-7 τους έφεραν σε πλεονεκτική θέση. Στον όμιλο της εθνικής μας είναι και η Ρωσία και οι δύο πρώτες ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση του World League.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης, που αντικατέστησε τον Βλάχο σε ρόλο πρώτου προπονητή άρχισε με φουνταριστό τον Κάκαρη κι αυτός άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω. Η εθνική μας γρήγορα έφτασε στο 2-0 όταν ο Φουντούλης «εκτέλεσε» στην κόντρα τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, τον Μπίγιατς. Οι Κροάτες μείωσαν στο παραπάνω με τον Βρίλιτς, όμως ο Καπότσης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 3-1.

Το ανοιχτό παιχνίδι συνεχίστηκε κι αφού ο Βουκίσεβιτς μείωσε σε 3-2, ο Φουντούλης ξαναπήγε τη διαφορά στο +2 με σουτ από την περιφέρεια.

Στο 2ο οκτάλεπτο η εθνική μας δεν άρχισε καλά και δέχτηκε την ισοφάριση με δύο διαδοχικά τέρματα, αλλά στο 2.55 πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους ο Βλαχόπουλος έδωσε λύση. Ο Μπάσιτς έκανε το 5-5 και με το τρίτο γκολ του Φουντούλη έληξε το πρώτο κομμάτι με 6-5.

Στο 3ο οκτάλεπτο ο Φουντούλης έδρασε ξανά, αυτή τη φορά με πέναλτι, για το 7-5, όμως δέχτηκε τρία γκολ στη σειρά. Η Κροατία ισοφάρισε με τέρματα του Μπάσιτς και του Βρίλιτς και προηγήθηκε πρώτη φορά 1.43 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου με τον Μπούριτς από τη θέση του φουνταριστού.

Η καθοριστική 4η περίοδος άρχισε με γκολ του Αργυρόπουλου για το 8-8. Οι Κροάτες πήραν ξανά το προβάδισμα, ο Βλαχόπουλος έκανε το 9-9 με εξαιρετικό γκολ από τα 6 μέτρα και ήταν σαφές πια ότι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν μία ακόμα ευκαιρία στον παραπάνω με τον Μπουκίσεβιτς κι ακολούθησε ακόμα χειρότερη εξέλιξη για το 9-11. Η εθνική μας πάλεψε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο γκολ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Περισσότερα σε λίγο…

Οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 4-4.

Ελλάδα (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ):Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρλιτς 2, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρσελιτς.

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This