Επιλογή Σελίδας


Η Μαρία Σάκκαρη δεν βρήκε τον καλύτερό της εαυτό, στο τρίτο της μόλις παιχνίδι στη χρονιά και πρώτο στο φετινό Australian Open, ανέβασε όμως το επίπεδό της όποτε χρειάστηκε περισσότερο και πήρε τη νίκη επί της Tatjana Maria με 6-4, 7-6 (2).

H 26χρονη Ελληνίδα πέτυχε 28 winners, έχοντας σχεδόν τους διπλάσιους από τη Maria που είχε 15, έκανε όμως και αρκετά αβίαστα λάθη, φτάνοντας τα 37, έναντι 23 της Γερμανίδας.

Και τα δυο σετ ήταν κλειστά, με τις δυο παίκτριες να ανταλλάζουν από ένα break στο ξεκίνημα του αγώνα και αργότερα να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα games. Η Σάκκαρη ήταν μονίμως πιο κοντά σε ένα δεύτερο break και τελικά το πέτυχε στο 9ο game, για να προηγηθεί με 5-4 και να σερβίρει επιτυχημένα λίγο μετά για την κατάκτηση του σετ.

Στο 2ο σετ κινδύνεψε περισσότερο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που δεν κατάφερε να φτάσει σε break point και η ίδια χρειάστηκε να σβήσει 3 ευκαιρίες της Maria, για να αποφύγει να μείνει πίσω με break. Δυο ήταν στο 6ο game, όπου ισοφάρισε σε 3-3, και άλλη μια στο 8ο game, πριν ισοφαρίσει ξανά σε 4-4.

Τελικά η Σάκκαρη έστειλε το σετ σε tie-break και εκεί ήταν με διαφορά η καλύτερη παίκτρια, για να επιβληθεί με 7-2 και να ολοκληρώσει την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 46 λεπτά, στη Rod Laver Arena.

Η Σάκκαρη, Νο.5 στο ταμπλό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, θα επιστρέψει στο γήπεδο την Τετάρτη και θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Qinwen Zheng, Νο.108 στον κόσμο, που προέρχεται από τα προκριματικά και κέρδισε σήμερα την Aliaksandra Sasnovich με 6-3, 1-6, 7-6 (5).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This