Επιλογή Σελίδας


Το απόλυτο των νικών (6 στα 6) πέτυχε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Ανδρών της Ελλάδας στον πρώτο όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023, καθώς επικράτησε με 20-28 της Τουρκίας στην πόλη Ακσαράι της Καππαδοκίας, στο τελευταίο παιχνίδι της, πριν από την δεύτερη προκριματική φάση, στην οποία έχει προκριθεί ήδη από την 4η αγωνιστική ως πρώτη. Αντίθετα, η Τουρκία αποκλείστηκε από την συνέχεια.

Η Γαλανόλευκη ξεκίνησε να «χτίζει» διαφορά μετά από το 10ο λεπτό και στο 19ο είχε προβάδισμα, για πρώτη φορά, τεσσάρων τερμάτων (4-8). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 11-14.

Στο 36ο λεπτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγούνταν με πέντε γκολ (13-18) και στο 40ο λεπτό με έξι (13-19), γεγονός που δημιούργησε ασφάλεια στους διεθνείς μας, οι οποίοι και πάλι, χάρη και στην καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου, επέδειξαν σοβαρότητα και επαγγελματισμό σε ματς μάλιστα που πάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες. Η Εθνική μας ήλεγχε τον ρυθμό, διατηρούσε τα ηνία και δεν επέτρεπε στην Τουρκία να απειλήσει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει θριαμβευτικά για έκτη διαδοχική φορά.

Διαιτητές: Χορβάθ – Μαρτόν (Ουγγαρία).

Δίλεπτα: 6-3.
Πέναλτι: 2/6-2/3.

Τουρκία: Χατσίογλου 4, Οζτούρκ 3, Ερντογάν 3, Τινκίρ 2, Μπίτσερ 2, Τσατκίν 2, Πέκτας 1, Ερτσεϊλάν 1, Ενγκίν 1, Σιμσάρ 1, Ερσίν, Ιλκμπαχάρ, Ζαμάν, Αραμπατσί, Οζμουσούλ, Γκουνάι

Ελλάδα: Παπαντωνόπουλος, Κωστακίδης 6, Τζωρτζίνης 2, Λιάπης 2, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος 1, Πασσιάς 7, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 1, Δομπρής 3, Παπάζογλου Κανδύλας, Κρητικός, Μπόσκος 4, Αραμπατζής 1, Παπαβασίλης

Πηγή: Greek Handball

Pin It on Pinterest

Shares
Share This