Επιλογή Σελίδας

Του Χάρη Εμμανουηλίδη

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Σεπτεμβρίου και ο Λάζαρος Λάμπρου βρέθηκε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης και το «Γεντί Κουλέ» με τη φανέλα του ΟΦΗ, τότε όλα άλλαξαν. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε στο αεροπλάνο αποφασισμένος να δείξει και να αποδείξει σε όλους πως… έχει να δώσει και πως η εικόνα που είχαν σχηματίσει από την παρουσία του στη Τβέντε και τον ΠΑΟΚ δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ικανότητες του.

Ο ίδιος διάγει μία από τις πιο ουσιώδεις ποδοσφαιρικές του χρονιές υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια και αυτό φαίνεται μέσα από μία απλή παράθεση αριθμών των όσων έχει πετύχει ο 24χρονος ποδοσφαιριστής. 1.293 λεπτά αγωνιστικού χρόνου με τη φανέλα του ΟΦΗ σε 18 παιχνίδια, 948 λεπτά συμμετοχής σε 27 παιχνίδια και διαφορετικές σεζόν στον ΠΑΟΚ, ένα στοιχείο που δείχνει πως ο ποδοσφαιριστής έχει τον ρόλο του στην ομάδα, έχοντας βρει μάλιστα και 4 φορές δίχτυα έναντι τριών τερμάτων με τους «ασπρόμαυρους».

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που στην αναμέτρηση των Κρητικών με τον Απόλλωνα Σμύρνης αγωνίστηκε και ως φορ, σημειώνοντας μάλιστα και δύο γκολ, έχει βρει την Ιθάκη του στον ΟΦΗ, σε ένα περιβάλλον που η πίεση είναι πιο ομαλή σε αντιστοιχία με τον ΠΑΟΚ και ο ίδιος φαίνεται πως λειτουργεί καλύτερα υπό αυτές τις συνθήκες ανεβάζοντας σταδιακά και τον δικό του πήχη αναφορικά με τα επιτεύγματα του.

Η… αλλαγή και στην ψυχολογία

Δεν είναι λίγοι όσοι γνωρίζουν τον ποδοσφαιριστή και τις ικανότητες του, που υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που βρει… ψυχολογία, βρίσκει και τον καλύτερο του εαυτό και χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό αποτελεί το γκολ που βάζει ο Λάζαρος Λάμπρου στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ιωνικό στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 1, όταν ενώ η μπάλα «έκαιγε» στο 90΄δεν δίστασε να την πάρει και να εκτελέσει το πέναλτι βρίσκοντας στόχο απέναντι στον Χουτεσιώτη και χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο.

Η άκρως βελτιωμένη εικόνα του Λάμπρου έχει αντίκτυπο και στο φίλαθλο κοινό των Κρητικών, καθώς ο ίδιος πήρε… σπίτι του τον τίτλο του MVP για τον Δεκέμβριο του 21΄, δείχνοντας πως οι άνθρωποι στο Νησί ήξερα γιατί τον είχαν εδώ και δύο χρόνια στο μεταγραφικό τους μπλοκάκι.

Κρήτη vs Θεσσαλονίκη και στη μέση ο Λάμπρου

Ο ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Κατερίνη, έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2023, ωστόσο οι άνθρωποι του ΟΦΗ έχουν μπροστά τους μία πρόκληση, την πρόκληση της οψιόν αγοράς έπειτα από τον μονοετή δανεισμό του παίκτη, οψιόν που μένει να φανεί αν θα ενεργοποιηθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο παίκτης βάζει σε σκέψεις τους Κρητικούς.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως μπορεί ο Λάζαρος Λάμπρου να βρίσκεται επί σειρά ετών στον Δικέφαλο, με διάλλειμα για τους δανεισμούς σε Φορτούνα Σιτάρντ και Τβέντε, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα λεπτό επίσημης συμμετοχής υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Μάλιστα, μετρά 12 συμμετοχές και μία ασίστ στην εποχή Πάμπλο Γκαρσία και 15 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ όταν στην άκρη του πάγκου του ΠΑΟΚ ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα.

Πηγή: Metro Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This