Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Παπαδημητρίου

Η επιστροφή του ειδώλου των «Κολοράντο» είναι γεγονός. Μετά την αποχώρηση του από τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο, σε ηλικία 40 χρόνων, αποφάσισε να μην κρεμάσει ακόμα τα παπούτσια του, αλλά να ζήσει τέσσερις ακόμα μήνες στο Πόρτο Αλέγκρε. Η ομάδα, ανακοίνωσε την επιστροφή του στα social media, με τον πρώην άσο της Ρίβερ Πλέιτ να δηλώνει πως: «Είμαι πολύ ζωντανός, πολύ δυνατός και πολύ χαρούμενος. Είμαι σαν το φρέσκο κρασί. Δεν επέστρεψα στην Ιντερνασιονάλ λόγω του παρελθόντος μου, αλλά επειδή είναι πεπεισμένοι ότι μπορώ να συνεισφέρω και πάλι».

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο «Καβεσόν» θα φορέσει και πάλι τα χρώματα της Ιντερνασιονάλ, τα οποία υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια για δεκατρία χρόνια αδιάκοπα, μεταξύ 2008-2020.

Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο: Επιστροφή στην Ιντερνασιονάλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2020, ο Αργεντινός μέσος είχε δώσει το τελευταίο του παιχνίδι με την Ίντερ. Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή στη Νασιονάλ της Ουρουγουάης, όπου έπαιξε στο πρωτάθλημα της χώρας, στο Libertadores και στο Sudamericana. Στην ομάδα των «Charrua» έπαιξε 24 παιχνίδια και πέτυχε μόλις ένα γκολ.

Ο Ντ’Αλεσάντρο έπαιξε δεκατρία χρόνια στο «Μπραζιλειράο», με 517 αγώνες, 95 γκολ, 113 ασίστ και 13 τίτλους. Τα επόμενα παιχνίδια του θα είναι τα τελευταία στην ιστορική και νικηφόρα καριέρα του ειδώλου, δημοσίευσαν από τη Βραζιλιάνικη ομάδα. Παρά την πορεία του στην Αργεντινή και την Ευρώπη, επέλεξε την Ίντερ για να κλείσει τους τελευταίους μήνες της καριέρας του και να συνεισφέρει στην ομάδα στην αρχή της σεζόν 2022.

Η καριέρα του Ντ´Αλεσάντρο σημαδεύτηκε από την Ιντερνασιονάλ και τη Ρίβερ

Ο Αντρές ξεκίνησε από τη Ρίβερ και έκανε το ντεμπούτο του το 2000, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Κέρδισε πέντε τίτλους στα δύο περάσματα του στους «εκατομμυριούχους». 122 αγώνες και 24 γκολ έγραψε το κοντέρ του. Η επιστροφή του έγινε τη σεζόν 2016-17 στα χέρια του Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Ο «Καβεσόν» είχε περάσματα και από ευρωπαϊκές ομάδες. Φόρεσε τη φανέλα των Βόλφσμπουργκ, Πόρτσμουθ και Σαραγόσα, καθώς και της Σαν Λορέντσο από την Αργεντινή, πριν πάει στην Ιντερνασιονάλ.

Στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε έζησε τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Κατάφερε να κατακτήσει το Sudamericana αλλά και το Libertadores. Στους «ερυθρόλευκους» έπαιξε για δεκατρία χρόνια, αγωνίστηκε σε 517 αγώνες, σημείωσε 95 γκολ, μοίρασε 113 ασίστ και κέρδισε 13 τίτλους συνολικά.

Ο πρώτος και προσωρινός αποχαιρετισμός του από την Ιντερνασιονάλ το 2020

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2020, ο Ντ’Αλεσάντρο αποχαιρέτησε την Ίντερ, με μια πολύ συγκινητική συνέντευξη τύπου που έδωσε. Περιττό να αναφέρουμε, πως δεν σταμάτησε να κλαίει κατά τη διάρκειά της. «Σκέφτηκα αρκετά πριν πάρω την απόφαση μου, ανυπομονούσα να τελειώσει το συμβόλαιο μου για να σας το ανακοινώσω. Η Ίντερ θα συνεχίσει να είναι για πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Εγώ θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο κάπου αλλού. Η ιδέα μου αυτή είναι. Η ιστορία μου εδώ, στον σύλλογο, έχει κλείσει όπως και ο κύκλος μου», είπε αρχικά.

«Πάντα πίστευα πως θα κρεμούσα τα παπούτσια μου είτε εδώ, στην Ιντερνασιονάλ ή στη Ρίβερ Πλέιτ. Τελικά δεν θα γίνει αυτό. Ελπίζω να επιστρέψω μια μέρα και να παίξω ένα παιχνίδι για να αποχαιρετήσω τον υπέροχο κόσμο της Ίντερ», πρόσθεσε. Τελικά, η πραγματικότητα διέψευσε τις προσδοκίες του, καθώς σε ηλικία 40 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε.

Οι τίτλοι του Ντ’Αλεσάντρο στην Ιντερνασιονάλ

Αφού έπαιξε σε Ρίβερ, Βόλφσμπουργκ, Πόρτσμουθ, Σαραγόσα και Σαν Λορέντσο, έφτασε στην Ίντερ το 2008 και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του 2020. Εντός συνόρων στη χώρα της σάμπα, κατέκτησε το Μπραζιλειράο» έξι φορές με την «Κολοράντο» και δύο φορές το Recopa Gaucha. Σε διεθνές επίπεδο, το 2008 κατέκτησε το Sudamericana, το 2009 το Copa Suruga Bank και το 2010 το Libertadores.

Πηγή: Fanatico

Pin It on Pinterest

Shares
Share This