Επιλογή Σελίδας


Η Εθνική Ανδρών έκανε… περίπατο με αντίπαλο το Βέλγιο και επικράτησε με 42-24 στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του πρώτου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2023. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ήδη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην δεύτερη προκριματική φάση και την πρωτιά στον όμιλό του, διεκδικούσε την νίκη για λόγους γοήτρου, ψυχολογίας, βαθμολογικούς, προετοιμασίας ενόψει του πάντα γεμάτου ιδιαιτερότητες αγώνα κόντρα στην Τουρκία, στην γειτονική χώρα, και άλλους.

Aπό πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, η Γαλανόλευκη απέκτησε διαφορά στο σκορ και ανάγκασε στο 6ο λεπτό το Βέλγιο να ζητήσει τάιμ άουτ, καθώς το σκορ σ’ εκείνο το σημείο ήταν 6-1. Στο 18ο λεπτό, ο Παπαδιονυσίου πέτυχε το 15-5 και η Εθνική μας, η οποία έδειξε χαρακτήρα, διάθεση, παρά το γεγονός ότι όλα είχαν κριθεί πριν από την αναμέτρηση, επαγγελματισμό, σοβαρότητα, πάθος και προσήλωση στον κοινό στόχο, είχε για πρώτη φορά διαφορά 10 τερμάτων στο παιχνίδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-9 και διαφορά 12 τερμάτων υπέρ του συνόλου του Γιώργου Ζαραβίνα, που ήταν η μεγαλύτερη στο πρώτο μισάωρο.

Στην επανάληψη, η Εθνική μας δεν κατέβασε ταχύτητα, αν και έκανε ροτέισον. Δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε όλους τους αθλητές και μάλιστα 14 από αυτούς, με εξαίρεση τους τερματοφύλακες, Μπουκοβίνα, Τερλέτσκι, σκόραραν (οι Τζωρτζίνης, Παπάζογλου πανηγύρισαν τα πρώτα τους γκολ με την Εθνική Ανδρών) Στο 33ο λεπτό, η Γαλανόλευκη προηγούνταν με 15 γκολ (25-10), στο 38ο λεπτό με 16 γκολ (28-12), στο 49ο λεπτό με 17 γκολ (36-19) και ένα λεπτό αργότερα με 18 γκολ (37-19), όση ήταν η τελική διαφορά.

Διαιτητές: Mπόλιτς-Χούρικ (Αυστρία).

Δίλεπτα: 3-4.
Πέναλτι: 1/1-1/2.

Ελλάδα Τερλέτσκι, Κωστακίδης 4, Τζωρτζίνης 1, Λιάπης 6, Μάλλιος 2, Ηλιόπουλος 3, Πασσιάς 3, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 2, Παπάζογλου 1, Κανδύλας 2, Παπαδιονυσίου 5, Κρητικός 1, Μπόσκος 1, Αραμπατζής 9.

Βέλγιο: Γκλοριό 5, Χερέν 3, Mπριξ 2, Σεράς 2, Κότερς 1, Μπράουν 2, Κόστιτς, Μάρσαλ, Ντ’ Χάνις 2, Ζιλέ 3, Ντελπιρέ 3, Σπόρεν 1, Ντε Κούμπερ, Μάσατ, Βανχόβε, Σιρό.

Πηγή: Greek Handball

Pin It on Pinterest

Shares
Share This