Επιλογή Σελίδας

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το σχολικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Πάσα στα θρανία, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα Πάσα στα θρανία είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Ποδοσφαίρου και το Τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το ευ αγωνίζεσθαι από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, το οποίο περιέχει προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας), στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων!

Επιπλέον σημεία του προγράμματος είναι η φιλοξενία μαθητών στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών Ομάδων, η πρόσκλησή τους σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, η αποστολή αθλητικού υλικού σε εκατοντάδες ολιγοθέσια και δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας, η πρόβλεψη για μαθητικούς ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς και η διοργάνωση αγώνων επίδειξης και γνωριμίας με το άθλημα.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπολογίζει ότι το πρόγραμμα Πάσα στα θρανία έχει απευθυνθεί έως τώρα σε περισσότερους από δεκαπέντε χιλιάδες μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την αποδοχή του εν λόγω προγράμματος -ιδιαίτερα υπό τις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας- και την άψογη συνεργασία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This