Επιλογή Σελίδας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 πλησίαζε και ο Λανσίνι είχε εξασφαλίσει τη θέση του στην τελική αποστολή της Αργεντινή. Η μοίρα, όμως, είχε διαφορετικά σχέδια. Οκτώ μέρες πριν τη σέντρα στα γήπεδα της Ρωσίας, ο ταλαντούχος μέσος έκοψε τον οπίσθιο χιαστό στο δεξί του γόνατο, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. «Έλαβα μια πάσα από τον Μάρκος Ρόχο και προσπάθησα να περάσω την μπάλα στον Χαβιέρ Μασεράνο, που ήταν πίσω μου. Όταν γύρισα, δεν πάτησα καλά στο χορτάρι και όλο το βάρος μου έπεσε στο δεξί πόδι. Ήξερα αμέσως ότι ήταν πολύ άσχημο», έλεγε ο ίδιος.

Ο Λανσίνι δεν έχασε μόνο το Μουντιάλ, αλλά και επτά ολόκληρους μήνες από τη σεζόν. Χειρουργήθηκε από τον γιατρό Ραμόν Κουγκάτ στη Βαρκελώνη και ύστερα δούλεψε σκληρά με τον Μιγέλ Ενρίκε, προσωπικό γυμναστή ειδικό στην αποκατάσταση. Η επιστροφή, σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως η Premier League, ήταν δύσκολη και ο ίδιος το ήξερα καλά. Ωστόσο, τα κατάφερε. Και με την παρουσία του φέτος στη Γουέστ Χαμ κλέβει τις εντυπώσεις, παίζοντας πιθανότατα το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του.

Ο κομβικός ρόλος στη Γουέστ Χαμ

Είτε σε ρόλο οργανωτή στο πλευρό του αμυντικού μέσου, είτε πιο ελεύθερος, μπροστά από τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον επιθετικό, ο 28χρονος δημιουργεί, σκοράρει και τραβά την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες μπροστά. «Ο Μανού έχει ξεκινήσει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του, παίρνει περισσότερα ματς ως βασικός και δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτόν. Είναι πραγματικά σημαντικό κομμάτι της ομάδας και θα συνεχίσουμε να τον χρησιμοποιούμε εκεί που θεωρούμε ότι χρειάζεται. Τα πηγαίνει πραγματικά καλά για εμάς», τόνισε ο Μόγιες. «Ο Μανού είναι τεχνικά τόσο καλός. Μισώ να παίζω απέναντί του στις προπονήσεις, γιατί ξεφεύγει συνέχεια. Έχει αυτό το αργεντίνικο παιχνίδι μέσα του. Παίζει με μια-δύο επαφές και είναι σπουδαίος συμπαίκτης», είπε από την πλευρά του ο Ντέκλαν Ράις.

Η Γουέστ Χαμ προέρχεται από τρεις σερί νίκες σε όλες τις κατηγορίες, με τον Λανσίνι να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας, αλλά και στη νίκη με 2-0 επί της Λιντς για το Κύπελλο Αγγλίας. Τα «Σφυριά» βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την Άρσεναλ και «χτυπούν» την πόρτα της τετράδας, με τον Αργεντινό να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στη νίκη εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ Καπ τον Σεπτέμβριο, ενώ τον επόμενο μήνα μπήκε ως αλλαγή απέναντι στην Άστον Βίλα και η παρουσία του ήταν καταλυτική, βοηθώντας τους Λονδρέζους να γυρίσουν το ματς σε θρίαμβο, επικρατώντας 4-1.

Έγινε πρωταγωνιστής

Τον Νοέμβριο βρήκε δίχτυα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στη ματσάρα του Δεκεμβρίου απέναντι στην Τσέλσι, την οποία η ομάδα του νίκησε 3-2, σκόραρε από την άσπρη βούλα. Το ματς εκείνο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν το πρώτο που ξεκίνησε ως βασικός, έχοντας ωστόσο «καθαρίσει» αρκετές φορές ως λύση από τον πάγκο για τον Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος φαίνεται ότι έχει κατανοήσει πολύ καλά τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και τον διαχειρίζεται εξαιρετικά.

Από τη στιγμή που πήρε ρόλο βασικού σε σερί ματς, έγινε ακόμα καλύτερος. Πριν τα δύο γκολ απέναντι στην Πάλας, με την οποία έχει χτίσει τη δική του παράδοση με 6 γκολ σε 10 ματς, ήταν καθοριστικός και στη νίκη εκτός έδρας επί της Γουότφορντ. Το «αργεντίνικο παιχνίδι» που έχει μέσα του, στο οποίο αναφέρθηκε ο Ράις, του επιτρέπει να κάνει ενέργειες έξω από τα καθιερωμένα, αλλάζοντας τις ισορροπίες των αγώνων σε μια στιγμή. Είτε με εντυπωσιακά γκολ, είτε με ωραίες ενέργειες, είτε δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ομάδα του, σμπαραλιάζοντας τα αμυντικά πλάνα του αντίπαλου προπονητή. Παρά την απουσία του και τον χαμένο χρόνο, είναι τρίτος παίκτης στην Premier League σε πάσες-κλειδιά από τον Αύγουστο του 2015, μετρώντας 189!

Ο Λανσίνι δεν ξεχνά τη Ρίβερ Πλέιτ

Μέχρι να πάρει το χρίσμα του βασικού απέναντι στην Τσέλσι, ο Λανσίνι είχε παίξει μόλις 123 από τα συνολικά 1.260 διαθέσιμα λεπτά της ομάδας του στην Premier League. Πλέον, μετρά 465 από τα συνολικά 540. Πρόκειται για πολύ μεγάλη αλλαγή, που δείχνει και την επιρροή του στα «Σφυριά». Μέχρι στιγμής μετρά έξι γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, όταν στις τρεις προηγούμενες σεζόν του στο Λονδίνο είχε δύο συνολικά. Τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει σε μια χρονιά στην επαγγελματική του χρονιά είναι οκτώ και όλα δείχνουν ότι φέτος πάει για νέο ρεκόρ. Πέραν όμως των εντυπωσιακών τερμάτων και των ενεργειών, ο Λανσίνι κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του και τους φίλους της Γουέστ Χαμ. Παράλληλα, δίνει μια επιπλέον εναλλακτική στον Σκαλόνι ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022. Έχοντας φορέσει πέντε φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, η συμμετοχή με την «αλμπισελέστε» σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι γι’ αυτόν όνειρο ζωής.

Όσον αφορά το μέλλον; Ο Λανσίνι έχει συμβόλαιο και το 2023, ωστόσο δεν ξεχνά τη Ρίβερ Πλέιτ, στην οποία αναδείχθηκε, πριν φύγει σε ηλικία 21 ετών για τη Σαουδική Αραβία. «Η Ρίβερ είναι ένας οργανισμός που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Προφανώς, σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις και κυρίως από τη στιγμή που στον πάγκο της βρίσκεται και ο Γκαγιάρδο», είπε χαρακτηριστικά…

Πηγή: Fanatico

Pin It on Pinterest

Shares
Share This