Επιλογή Σελίδας


Του Γιώργου Φάκαρου

Πρώτος στόχος επετεύχθη για την εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023. Παρότι έπαιξε με τη φωτιά νίκησε για την 4η αγωνιστική του ομίλου της στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου το Κόσοβο με 26-25 και αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών.

Διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας αυξάνοντας το απόλυτο και καθώς προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες είναι βέβαιη η είσοδός της στη β’ προκριματική φάση δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε με σαφώς λιγότερα προβλήματα από αυτά, που είχαν προκύψει λόγω κορωνοϊού πριν λίγες ημέρες στην Πρίστινα κι αυτό ήταν φανερό ότι βοήθησε και ψυχολογικά. Δεν αξιοποίησε όμως τη μεγάλη διαφορά που δημιούργησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Το Κόσοβο ήταν επικίνδυνο, πάντως δεν προηγήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε διακυμάνσεις ώσπου η Ελλάδα εξασφάλισε καλή διαφορά χάρη σε ξεσπάσματα. Έκανε δυνατή εκκίνηση με 5-1 και στο 10λεπτο πήγε στο 6-2 βγάζοντας και αρκετές κόντρες. Το Κόσοβο αντέδρασε όμως και αφού μείωσε δύο φορές στο γκολ (αρχικά 6-5 και μετά 8-7) κατάφερε στο 21.11 μετά την έναρξη του αγώνα να ισοφαρίσει σε 8-8.

Η εθνική μας βρήκε λύσεις ύστερα από λίγο, έσφιξε και την άμυνα και με ένα σερί έφτασε στο 12-8. Είχε πάρει πλέον τον έλεγχο του αγώνα και δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκλεισε το ημίχρονο ο Καραμπουρνιώτης στον αιφνιδιασμό για το 14-9.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα μπήκε και με τον ίδιο καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε διαδρόμους στην επίθεση. Αύξησε τη διαφορά άμεσα και με το 18-9 από τον Παπαδιονυσίου πήγε στο επί μέρους 9-1 μετά το 8-8.

Η διαφορά έγινε και διπλάσια (20-10), πάντως οι Κοσοβάροι δεν τα παράτησαν κι έκαναν την προσπάθειά τους. Στο 17.18 του δευτέρου ημιχρόνου μείωσαν σε 22-18 και στο 20.22 σε 23-21.

Οι διεθνείς μας πλήρωσαν μία χαλάρωση, έκαναν αρκετά λάθη κι εκεί που δεν το περίμενε κανένας είδαν τους αντιπάλους να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής. Πρώτα με 23-22 κι αργότερα με 24-23 και 25-24, ώσπου ήρθε το ωραίο γκολ του Κρητικού με μακρινό σουτ για να δώσει διέξοδο. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μείωσαν ξανά στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως η Ελλάδα δεν έχασε και αυτή την ευκαιρία και κράτησε το προβάδισμα για να πανηγυρίσει με… χορούς την πρόκριση. Πρώτος σκόρερ της εθνικής μας ήταν ο Μάλλιος με 5 γκολ. Ο Καλόμοιρος και ο Αραμπατζής είχαν από 4, ενώ ο Ντεντάι από το Κόσοβο σημείωσε 6 τέρματα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της στην α’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένα για το διάστημα 13-16 Ιανουαρίου. Αρχικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί στις 13/1 (19:15) το Βέλγιο στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, ενώ η «γαλανόλευκη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο στις 16 Ιανουαρίου (13:00) κόντρα στην Τουρκία στην πόλη Ακσαράι.

Διαιτητές: Γερλέσκι – Λαμπούν (Πολωνία).

Δίλεπτα: 7-5.
Πέναλτι: 3/4-3/4.

Ελλάδα: Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου Κανδύλας 2, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 3, Αραμπατζής 4.

Κόσοβο: Μπαϊκινόβτσι, Γιούπα, Ντεντάι 6, Ταχιρουκάι Ντρε. 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κιούνι 3, Φεστίμ, Ταχιρουκάι Ντρι. 2, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 3, Μούκολι, Γιούκα 4, Ζένα, Ζογκάι 2.

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This