Επιλογή Σελίδας

Το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή είναι θρησκεία. Ο Θεός του είναι ο Μαραντόνα και ο ιερέας του ο Πάπας Φραγκίσκος. Το πάθος των αργεντινών δεν έχει όρια, αν σκεφτεί κανείς πως ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είναι αργεντινός και φανατικός ποδοσφαιρόφιλος. Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πιο γνωστός και ως Φραγκίσκος, εκλέχτηκε το 2013 ως ο νέος Πάπας, έπειτα από την παραίτηση Βενέδικτου του 16ου.

Η αιώνια σχέση μεταξύ του Πάπα και της Σαν Λορέντσο

Ο Φραγκίσκος γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη στο σιδηρόδρομο και ταυτόχρονα αθλητή στο τμήμα μπάσκετ της Σαν Λορέντσο. Ο ίδιος δεν χάνει αγώνα της ομάδας από το 1946, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα η ομάδα του «Μποέδο». Το 2008 η Σαν Λορέντσο τον τίμησε με κάρτα μέλους (Νο 8235) και μια φανέλα, ο ίδιος έδωσε το χρίσμα του και 6 χρόνια αργότερα η Σαν Λορέντσο ανέβηκε στη κορυφή της Νότιας Αμερικής.

Μετά την κατάκτηση, η ομάδα, για να του το ανταποδώσει, ταξίδεψε ως το Βατικανό για δώσει στον Πάπα Φραγκίσκο τη χαρά να σηκώσει το κύπελλο κι αυτός. Λίγο αργότερα, η διοίκηση της Σαν Λορένσο ανακοίνωσε πως το νέο της γήπεδο στην «Avenida la plata 1700» θα πάρει το όνομά του: «Πάπας Φραγκίσκος».

Σαν Λορέντσο: Η ομάδα που έγινε θρησκεία στην Αργεντινή

Τον 20ο αιώνα, ο πατέρας Λορένσο Μάσα, ιερέας εκκλησίας της γειτονιάς, ανησυχούσε για τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στους πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας. Έτσι, σε μια προσπάθειά του να αποτρέψει τυχόν ατυχήματα παραχώρησε στα αγόρια την αυλή της εκκλησίας υπό τον όρο ότι έπρεπε να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στις λειτουργίες του.

Κάπως έτσι, ο αριθμός των παιδιών αυξανόταν διαρκώς και έτσι αποφασίστηκε να γίνει η δημιουργία ενός συλλόγου με το όνομα Σαν Λορένσο δε Αλμάγρο προς τιμήν του ιερέα. Το προσωνύμιο που πήρε η ομάδα είναι το «Κουέρβος» (τα κοράκια) το οποίο προέρχεται από τα μαύρα χρώματα των ρούχων του πατέρα Μάσα.

Το κεφάλαιο Μαρσέλο Τινέλι στη προεδρία

Ο Μαρσέλο Τινέλι σε δηλώσεις του είχε τονίσει, προ πανδημίας, πως το οικονομικό πρόβλημα της Σαν Λορέντσο είναι τεράστιο. Εν μέσω πανδημίας το πρόβλημα επιδεινώθηκε, χωρίς την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο από το Μάρτιο του 2020. Ο αριθμός των καρτών διαρκείας μειώθηκε κατά 10.000. Σημαντικός αντίκτυπος στους προϋπολογισμούς, καθώς τα έσοδα πέφτουν και η ομάδα δεν παίζει πλέον στα διεθνή κύπελλα της CONMEBOL.

Ο σύλλογος βρίσκεται στη μέση μιας ατέλειωτης καταιγίδας, με τον κόσμο να τα βάζει με τη διοίκηση και τους παίκτες χωρίς αυτό να είναι λύση σε καμία περίπτωση. Το 2022 αναμένεται δύσκολο για τον οργανισμό Σαν Λορέντσο.

Πηγή: Fanatico

Pin It on Pinterest

Shares
Share This