Επιλογή Σελίδας


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού και αποφάσισε στην παρούσα φάση να αναστείλει μόνο τα τουρνουά παίδων, κορασίδων και Rising Stars.

Αυτό σημαίνει πως συνεχίζονται τα πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της. Όπως αναφέρεται δε στη σχετική ανακοίνωση «αναφορικά με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2/1 και 3/1, οι κομισάριοι θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα είναι ιδιαιτέρως τυπικοί στη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων».


Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να αξιολογήσει τη κατάσταση, κατόπιν πολλών ερωτημάτων Σωματείων καθώς και Ενώσεων για κατευθυντήριες οδηγίες, λόγω της απότομης έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα, το Υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις οδηγίες της Πολιτείας και κυρίως του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και παρατηρώντας ότι οι εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας είναι ραγδαίες και τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα με εντυπωσιακή ταχύτητα ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

1. Για καθαρά προληπτικούς λόγους αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα τουρνουά που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ (Τουρνουά παίδων, τουρνουά κορασίδων, Τουρνουά Rising Stars) από την 3η μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2022.

2. Γίνεται ισχυρή σύσταση για αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου στις προπονήσεις των ομάδων όλων των κατηγοριών καθώς και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Ιδιαιτέρως, δε, αναφορικά με τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Ιανουαρίου, οι κομισάριοι θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα είναι ιδιαιτέρως τυπικοί στη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

3. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση από 30 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και 3 Ιανουαρίου 2022, ούτως ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα. Στη συνέχεια, την 4η Ιανουαρίου 2022 θα συνεδριάσει ξανά το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου με βάση τις μέχρι τότε εξελίξεις να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στις Ενώσεις και τα Σωματεία.

Ο αθλητισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί ποικιλοτρόπως και για αυτό τον λόγο πρέπει να παραμείνει ζωντανός, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια.

Δεν χρειάζεται όμως ούτε πανικός, ούτε υπερβολές, αλλά φυσικά ούτε και επανάπαυση.

Αθλητισμός σημαίνει σεβασμός, εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Με αυτές τις τρεις αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό οφείλουν να δείξουν σε όλη τη κοινωνία τον δρόμο της εξόδου από τη κρίση. Σεβασμός στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στους ειδικούς και ψυχραιμία στις αποφάσεις μας. Αυτό είναι το χρέος και η δύναμη του αθλητισμού. Αυτός είναι το χρέος και η ευθύνη όλων μας».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This