Επιλογή Σελίδας

Σε συνέχεια απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, εγκρίθηκε η συμμετοχή των ομάδων του Πρωταθλήματος Super League Κ19 στο πιλοτικό πρόγραμμα της FIFA, που εξετάζει την τροποποίηση του κανονισμού του οφσάιντ.

Η FIFA συμφώνησε με την IFAB (International Football Association Board), να εξετάσει την αναθεώρηση του κανονισμού για το offside, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Η προτεινόμενη τροποποίηση συνοψίζεται ως εξής:

«Ο ποδοσφαιριστής δεν υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, εάν οποιοδήποτε σημείο του σώματός του, με το οποίο μπορεί να σκοράρει, είναι στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό».

Η FIFA αποφάσισε να εφαρμόσει πιλοτικά σε εγχώριες διασυλλογικές διοργανώσεις Πρωταθλημάτων Νέων, προκειμένου να δοκιμάσει την προτεινόμενη τροποποίηση σε μια μεγάλη σειρά αγώνων και να έχει στη διάθεσή της πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία στη συνέχεια θα υποβληθούν στην IFAB για  περαιτέρω αξιολόγηση.

Η μεθοδολογία που υιοθετήθηκε για αυτό το έργο περιλαμβάνει διαδικτυακά ερωτηματολόγια και σύντομες διαδικτυακές συνεντεύξεις με προπονητές, ποδοσφαιριστές και διαιτητές αγώνων, ενώ θα γίνεται τεχνική ανάλυση των αγώνων, καθώς απαιτείται η καταγραφή τουλάχιστον 50 αναμετρήσεων σε κάθε μία από τις δύο εκδοχές του κανονισμού, την υφιστάμενη και την υπό εξέταση.

Δεδομένου ότι όλες οι ομάδες της Super League παρέλαβαν και ήδη χρησιμοποιούν τον ειδικό εξοπλισμό κινηματογράφησης των προπονήσεων και των αγώνων των Τμημάτων Υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15), αλλά και των επαγγελματικών ομάδων για προπονητικούς σκοπούς, με τη χρήση της πλατφόρμας Veo, σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής θα πραγματοποιηθεί με τον υφιστάμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, διασφαλίζοντας την ομοιομορφία της κάλυψης.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του δικαιώματος χρήσης της πλατφόρμας Veo υλοποιείται κεντρικά από τη Super League, προς όφελος όλων των ομάδων, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθούν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια στους υπεύθυνους των αγώνων σχετικά με την προτεινόμενη τροποποίηση του κανονισμού, ενώ σχετική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί και στους προπονητές των ομάδων Κ19 της Super League.

Ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε σχετικά:

«Η απόφαση της Super League να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα της FIFA εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων της κορυφαίας επαγγελματικής διασυλλογικής διοργάνωσης της χώρας μας, να ενισχύει και να στηρίζει τα Πρωταθλήματα Υποδομής. Το Offside Project είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον, καθώς η υπό εξέταση αναθεώρηση από τους αρμόδιους φορείς, τη FIFA και την IFAB, αναμένεται να προσφέρει περισσότερα γκολ και συγκινήσεις στους φιλάθλους».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This