Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Τσόχου

Είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο του Μαρτίνς θέλει μεγάλη παρουσία και μεγάλη συμμετοχή από τους δύο ακραίους μπακ. Αυτός είναι και ο λόγος που τον καλύτερο Ολυμπιακό επί Μαρτίνς τον είδαμε με Τσιμίκα και Ομάρ.

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός βλέπει ταυτόχρονα το καλύτερο κομμάτι της καριέρας τους σε αυτόν από τον Λαλά και τον Ρέαμπτσιουκ και αυτός είναι ο βασικός λόγος που βελτιώνει πλέον την αποτελεσματικότητά του. Το καθοριστικό γκολ του Τικίνιο ήρθε χθες από μία εξαιρετική σέντρα του Ρέμπατσιουκ και όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο περνούσε από τα πόδια των δύο ακραίων μπακ. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Λαλά είχε φτάσει μάλιστα κοντά στο γκολ, ενώ ο Ρέαμπτισούκ σε άλλες τρεις περιπτώσεις είχε καταφέρει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Βεβαίως είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πήρε πράγματα από τον πάγκο του. Και το είχε μεγάλη ανάγκη να αρχίσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο την φετινή σεζόν. Συνήθως όσοι έρχονταν από τον πάγκο δεν βοηθούσαν αλλά στο συγκεκριμένο ματς, όλες οι αλλαγές βοήθησαν.

Ο Μπουχαλάκης άλλαξε όλο τον ρυθμό του αγώνα και η βελτίωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις δικές του μεταβιβάσεις. Ρύθμισε καλύτερα την κυκλοφορία, έβαλε περισσότερο στο παιχνίδι τους δύο μπακ με τις διαγώνιες μεταβιβάσεις του, άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και δοκίμασε ακόμη και να απειλήσει. Αυτός μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό για να ακολουθήσουν από κοντά και οι υπόλοιποι.

Ο Λόπες έκανε ίσως το καλύτερο ημίχρονο του με τον Ολυμπιακό και η Φενέρ τον ένιωσε, ο Βαλμπουενά απείλησε με τα στημένα του και φυσικά ο Τικίνιο πέτυχε το καθοριστικό και πολύτιμο γκολ της πρόκρισης. Δεν είναι μικρό γκολ αυτό που έβαλε ο Βραζιλιάνος, ο Ολυμπιακός αν είχε μείνει το 0-0 θα είχε κίνδυνο να τερματίσει ακόμη και τέταρτος στον όμιλο αν έχανε στο Βέλγιο την τελευταία αγωνιστική…

Ο Ολυμπιακός το έχει μεγάλη ανάγκη να παίρνει λύσεις, πράγματα και εν τέλει ματς από τον πάγκο του. Ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν που ο Μαρτίνς δεν το έχει μικρύνει, αλλά το έχει στεγνώσει το ροτέισον (έβαλε τους ίδιους 11 του ντέρμπι με την ΑΕΚ και κόντρα στη Φενέρ), όσοι έρχονται στα ματς από τον πάγκο, δεν πρέπει απλά να βοηθούν, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και να το κρίνουν.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η νίκη αυτή για τον Ολυμπιακό έχει και μεγάλη ψυχολογική σημασία. Στα ματς που φέτος είχε κολλήσει δεν τα είχε καταφέρει. Αν έμενε ένα ακόμη 0-0 στο Καραϊσκάκη, όπως είχε μείνει με τον Ατρόμητο και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με την Αίντράχτ (εκεί δεν είχε μείνει καν το 1-1, αλλά στο φινάλε έγινε και 1-2), θα ξεκινούσε μία μεγάλη κουβέντα για τις κλειστές άμυνες που σταματούν τον Ολυμπιακό κυρίως μέσα στην ίδια την ομάδα. Τώρα η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση επανήλθαν στα επίπεδα που είναι όλα αυτά τα χρόνια του Μαρτίνς, ότι στο τέλος αν η ομάδα παίζει καλά το γκολ θα έρθει. Δεν θα το βάζει ο Χασάν φέτος, αλλά θα το βάζει ο Τικίνιο ή όποιος άλλος.

Η ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού ήταν επίσης απαραίτητη και για τα ταμεία του συλλόγου και για το πρεστίζ, να παίξει ξανά ευρωπαϊκό ματς με το νέο χρόνο και για την δική του βαθμολογία φυσικά στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Μπόνους οι βαθμοί της νίκης για την βαθμολογία της Ελλάδας, το οποίο μόνο μικρό δεν το λες…

Ο Ολυμπιακός επιπλέον κατάφερε να κλείσει ένα δύσκολο σετ παιχνιδιών που έκριναν αρκετά σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον καλύτερο τρόπο. Και πρωτιά και διαφορά στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και πρόκριση στο Europa μετά την νίκη κόντρα στη Φενέρ. Μάλιστα μετά το δώρο της Αντβερμπ ο Ολυμπιακός θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά στο Βέλγιο που θα τον περάσει επί της ουσίας ένα γύρο και θα τον στείλει απευθείας στους 16 της διοργάνωσης…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This