Επιλογή Σελίδας


Της Γιολάντας Ζύκα

Μια τεράστια ευκαιρία να φύγει νικήτρια από την έδρα της Σπόρτινγκ έχασε η ΑΕΚ η οποία πάλεψε σαν …θηρίο αλλά γνώρισε την ήττα με 31-30 για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου του EHF European League. Παρά τις πολλές απουσίες που είχε πριν τον αγώνα αλλά και αυτές που προστέθηκαν στη διάρκεια του ματς με τις αποβολές των Τζηρά και Πλάθα, η ΑΕΚ πραγματοποίησε ηρωική εμφάνιση και άξιζε το λιγότερο τον βαθμό της ισοπαλίας από το παιχνίδι. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια είχε να αντιμετωπίσει και τα πολλά διαιτητικά λάθη όμως δεν το έβαλε κάτω και στο τέλος το δοκάρι του Ουγκάλντε της στέρησε έναν πολύτιμο βαθμό μέσα στη Λισαβόνα. Μια εμφάνιση που αφήνει τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον με τους νεαρούς Κοτσιώνη, Δικαιούλια, Καλόμοιρο να στέκονται επάξια στο επίπεδο του αγώνα.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από την ΑΕΚ η οποία αντιμετώπισε στα ίσια την Σπόρτινγκ από το πρώτο λεπτό. Οι «κιτρινόμαυροι» με εξαιρετική άμυνα, πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι τους και καθαρό μυαλό στον αιφνιδιασμό βρήκαν τις λύσεις. Πολύ καλές εντυπώσεις από τον νεαρό Κοτσιώνη ο οποίος οργάνωσε με ψυχραιμία το παιχνίδι της ομάδας. Πλάθα και Μυλωνάς έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι δυσκολεύοντας το έργο των Πορτογάλων. Εγγύηση για μια ακόμη φορά ο Μπουκοβίνας κάτω από τα δοκάρια έχοντας επτά επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2 με τον Μυλωνά έχοντας και ένα χαμένο πέναλτι από τον Τζηρά νωρίτερα. Με γκολ των Ουγκάλντε και Κοτσιώνη η ΑΕΚ ισοφάρισε εκ νέου. Ένα τρομερό γκολ του Καλόμοιρου έφερε την ΑΕΚ στο 9-9 ενώ ο Αραμπατζής με γκολ έβαλε την ομάδα μπροστά με 12-11. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το εξαιρετικό παιχνίδι τους με τον Κοτσιώνη να εκτελεί εύστοχα πέναλτι για το 13-14 ενώ ο Καλόμοιρος διαμόρφωσε το 14-15 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο προηγούμενη με 15-17 και 16-18 αντίστοιχα. Η Σπόρτινγκ με δύο σερί γκολ ισοφάρισε σε 18-18 με την ΑΕΚ να περνάει και πάλι μπροστά με το γκολ του Ουγκάλντε. Ακολούθησε ένα κακό πεντάλεπτο για την «Ένωση» που φάνηκε να χάνει την συγκέντρωση της μετά τις συνεχόμενες καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Σπόρτινγκ. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν για πρώτη φορά με 24-20. Με ηρεμία στο παιχνίδι της η ΑΕΚ «ψαλίδισε» την διαφορά σε 25-24 με γκολ των Πλάθα, Μυλωνά και Παπαδιονυσίου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς μείωσε σε 28-26 αλλά σε αυτό το σημείο έχασε και τον Πλάθα με αποβολή. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα με την διαιτησία να προκαλεί ακόμα περισσότερο εκνευρισμό στους παίκτες της ΑΕΚ. Η  «Ένωση» μείωσε με το γκολ του Δικαιούλια σε 31-30 αλλά στην τελευταία φάση ο Ουγκάλντε το σουτ του Ουγκάλντε σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτητές: Μάτα – Λόπες.

Δίλεπτα: 4-1.
Πέναλτι: 4/4-2/4.
Κόκκινες: Τζηράς (2:14), Πλάθα (48:36).

Πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 7-8, 11-10, 13-13, 14-15 (ημ.), 18-18, 21-19, 24-21, 26-25, 28-26, 31-30.

Σπόρτινγκ (Κόστα): Αραούχο, Φ. Μότα 1, Ντίαζ 2, Τίντεμαντ 2, Γκαρσίας, Πασαρίν 4, Σαλβαδόρ, Αρσενασβίλι 1, Γκασάμα 1, Ταβάρες 7, Γκασπάρ, Ραμίρεζ, Σόνγκαρθ 8, Μπελκαϊέντ, Ορτίζ, Μ. Μότα 5.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 4, Μπριάτκα, Τζηράς, Άντζελιτς, Μυλωνάς 6, Ηλιόπουλος 1, Μπουκοβίνας, Πλάθα 5, Κοτσιώνης 3, Παπαδιονυσίου 2, Ουγκάλντε 5, Μπεντζιλαλί, Δικαιούλιας 1, Καλόμοιρος 3, Μπεριά.

Πηγή: Ένωση

Pin It on Pinterest

Shares
Share This