Επιλογή Σελίδας


Στον προκριματικό ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μαρίας Δερβίση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στην Ιαπωνία, που σηματοδότησε την επάνοδό της στο διεθνές στερέωμα έπειτα από διετή απουσία από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων η 19χρονη πρωταθλήτρια πήρε 18,450 β. στις κορύνες και 19,100 β. στην κορδέλα, φτάνοντας συνολικά τους 61,750 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό, για το οποίο λαμβάνονταν υπόψη οι τρεις υψηλότερες βαθμολογίες κάθε αθλήτριας στα τέσσερα όργανα.

Η συγκομιδή αυτή φέρνει τη Δερβίση στην 25η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης, έπειτα από την ολοκλήρωση τριών από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους, και την αφήνει έξω από την προνομιούχο 18άδα των φιναλίστ του σύνθετου ατομικού,

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της ιαπωνικής πόλης Κιτακιούσου αποτελεί τυπικά την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου, αλλά ουσιαστικά είναι η τελευταία που διεξάγεται με τον Κώδικα Βαθμολογίας 2016-2021, καθώς από την ερχόμενη χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024 και θα ξεκινήσει η νέα πορεία των Εθνικών ομάδων με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This