Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90, η Acura, η εταιρεία της Honda για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων που κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική, έκανε συχνά την παρουσία της στα μονοθέσια της ιαπωνικής μάρκας σε ΗΠΑ και Καναδά.

Τώρα, τρεις δεκαετίες μετά, η Acura επιστρέφει στη Formula 1, στα μονοθέσια των RB και AT, με αφορμή το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καλωσορίζοντας την Acura πίσω στη Formula 1, ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull Racing και επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δήλωσε: «Ως σήμα κατατεθέν της Honda στη Βόρεια Αμερική, είναι αρμόζον η Acura να είναι παρούσα στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της Formula 1 και εμείς είμαστε στην ευχάριτση θέση να τους καλωσορίζουμε πίσω για το φετινό Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. Θυμάμαι τον Alain Prost να κερδίζει το Γκραν Πρι των ΗΠΑ το 1989 με την Acura στο κράνος του, οπότε ελπίζουμε ότι το σήμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Circuit of the Americas θα μας φέρει το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο Masashi Yamamoto, Διευθύνων Σύμβουλος της Honda F1 δήλωσε: «Είναι πολύ ιδιαίτερο να γίνεται η Acura μέρος της συνεργασίας μας με τη Red Bull Racing Honda και την Scuderia AlphaTauri Honda για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν μια απίστευτη σεζόν μέχρι τώρα και είμαστε είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε το σήμα Acura στην ιστορία μας για αυτόν τον εμβληματικό αγώνα της F1 στην Αμερική ».

Ο Emile Korkor, Αντιπρόεδρος της Acura National Sales πρόσθεσε: «Ήμουν τεράστιος οπαδός της Formula 1 όλη μου τη ζωή και ως παιδί που μεγάλωσα στον Καναδά θυμάμαι όταν η Acura εμφανίστηκε στα κράνη των Senna και Prost στο Καναδικό Grand Prix. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για μια μάρκα υψηλών επιδόσεων όπως η Acura και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με την Red Bull Racing Honda και την Scuderia AlphaTauri Honda για αυτόν τον αγώνα».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This