Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Η Formula 1 παρουσίασε ένα επίσημο μονοθέσιο επίδειξης στο βρετανικό γκραν πρι, ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε για να δείξει τους νέους κανονισμούς και τη νέα αισθητική του αθλήματος.

Με τους κανόνες να είναι τόσο αυστηρά καθορισμένοι, υπήρχαν φόβοι ότι όλα τα μονοθέσια θα μπορούσαν να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Αλλά σύμφωνα με ένα δημοσίευμα από την Ιταλία, ο σχεδιασμός της νέας Ferrari έχει ήδη αποκλίνει από αυτό το σχέδιο του αυτοκινήτου επίδειξης. Το μπροστινό τμήμα έχει πλέον καθοριστεί και θα είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό που είδαμε στο Silverstone, αναφέρουν πηγές μέσα από τη Ferrari.

«Όσον αφορά τα σχέδια, αυτά του ρεζερβουάρ, του πλαισίου και της ανάρτησης έχουν ολοκληρωθεί. Είναι πάντα όλα σχετικά, αλλά τα δεδομένα που βγαίνουν από τον προσομοιωτή μας ικανοποιούν. Σε αυτό το μέτωπο, ένα ενδιαφέρον πρόβλημα ήταν αυτό της ερμηνείας της προσέγγισης στα κράσπεδα και στις αργές στροφές» ανέφερε πηγή της Ferrari.

Εσωτερικά, το project της Ferrari του 2022 έχει ονομαστεί “674”, με το μονοθέσιο να αναφέρεται με αυτό το όνομα εντός της ομάδας μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση τις εβδομάδες που θα μεσολαβήσουν μέχρι την παρουσίαση.

Περίπου 40 νέοι ειδικοί προσομοίωσης και σχεδιασμού έχουν φτάσει στο Maranello και ότι τα διάφορα τμήματα εργάζονται ανεξάρτητα με λιγότερους περισπασμούς υπό τη νέα δομή τεχνικής διαχείρισης.

Ο προσομοιωτής τελευταίας γενιάς είναι σχεδόν έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία μετά από εννέα μήνες ρυθμίσεων και βαθμονόμησης.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This