Επιλογή Σελίδας

Οκτώ τέρματα, τέσσερα για κάθε ομάδα. Με αφορμή το «αγγλικό» 4-4 στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Βόλο, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται οκτώ αναμετρήσεις στα ευρωπαϊκά γήπεδα, που ολοκληρώθηκαν με το ίδιο επικό σκορ.

Αμβούργο – Γιουβέντους 4-4 (Champions League 2000-01)

Σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός, οι δύο ομάδες χάρισαν πλούσιο θέαμα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Την ώρα που το «τριφύλλι» έμενε στο 1-1 με τη Λα Κορούνια, στο Ολυμπιακό Στάδιο, η Γιουβέντους έδειχνε πως είχε εύκολο έργο στη Γερμανία. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 1-3, όμως «πλήρωσε» ένα 20λεπτο μπλακ-άουτ. Το Αμβούργο έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στο 4-3. Τελικά, ο Ινζάγκι ήταν αυτός που έσωσε τη «Μεγάλη Κυρία», ισοφαρίζοντας στο τελικό 4-4, με το τρίτο του τέρμα στο ματς. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν το γεγονός πως το τρίτο γκολ των γηπεδούχων το σημείωσε ο τερματοφύλακας Μπουτ, από το σημείο του πέναλτι.

Λεβερκούζεν – ΑΕΚ 4-4 (Κύπελλο UEFA 2000-01)

Αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές βραδιές της «Ένωσης», μακριά από το γήπεδό της. Στον τρίτο γύρο του κυπέλλου UEFA, Λεβερκούζεν και ΑΕΚ χάρισαν μοναδικές στιγμές στους θεατές, σε μια αναμέτρηση με πολλές εναλλαγές σε σκορ και συναισθήματα. 0-1 ο Λάκης, 2-1 οι Γερμανοί, 2-2 ο Νάβας, 3-2 οι γηπεδούχοι, 3-4 η ΑΕΚ με Τσιάρτα και Νάβας (ξανά). Μία νίκη που κρατούσε μέχρι το 90’ η ελληνική ομάδα, όμως δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 4-4. Η πρόκριση, πάντως, δε χάθηκε για την ΑΕΚ, η οποία με το 2-0 στον επαναληπτικό της Νέας Φιλαδέλφειας πέρασε στην επόμενη φάση.

Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4 (Champions League 2008-09)

Παραλίγο να γίνει μία επική ανατροπή στο συγκεκριμένο προημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 1-3 στο πρώτο παιχνίδι, στο Άνφιλντ, έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τσέλσι, όμως η Λίβερπουλ άγγιξε σε δύο περιπτώσεις την ολική ανατροπή στο Στάμφορντ Μπριτζ. Προηγήθηκε με 0-2 και με 3-4 (χρειαζόταν ένα γκολ ακόμα για να έχει σκορ πρόκρισης), όμως δεν τα κατάφερε. Η Τσέλσι ισοφάρισε στο φινάλε για το τελικό 4-4 και πήρε μια αγχωτική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-4 (Premier League 2008-09)

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται ως Λίβερπουλ-Αρσάβιν 4-4. Κι αυτό γιατί ο Ρώσος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε το κορυφαίο παιχνίδι στην καριέρα του και ήταν… μια ομάδα μόνος του για την Άρσεναλ. Ο Αντρέι Αρσάβιν σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα των «κανονιέρηδων» στο Άνφιλντ, σε ένα παιχνίδι με τεράστιες διακυμάνσεις στο σκορ. 0-1, 2-1, 2-3, 3-3, 3-4 και την… μπίλια να κάθεται στο 4-4. Ένα σκορ, που τελικά ευνόησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην υπόθεση-τίτλος.

Γερμανία – Σουηδία 4-4 (προκρ. Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014)

Το απόλυτο είχαν οι δύο ομάδες, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής στο Βερολίνο, στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής των προκριματικών. Τα «πάντσερ» φάνηκε πως θα είχαν εύκολο έργο στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκαν με 4-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Κάπου εκεί επήλθε μια χαλάρωση για τους γηπεδούχους, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο οι Σουηδοί. Με αντεπίθεση διαρκείας, η παρέα του Ιμπραϊμοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 το ματς και να φύγει με έναν ανέλπιστο βαθμό από τη Γερμανία. Αυτή, πάντως, ήταν η μοναδική απώλεια της «νασιοναλμανσάφτ» στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-4 (Bundesliga 2017-18)

Από ένα ημίωρο ήταν «αφεντικό» η κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να γραφτεί αυτό το επικό 4-4 στο κορυφαίο ντέρμπι που έχει γίνει ποτέ στην κοιλάδα του Ρουρ. Στο πρώτο 25λεπτο, η γηπεδούχος Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη άμυνα, φτάνοντας στο ευρύ 4-0. Η απάντηση ήρθε με τον ίδιο τρόπο από τη Σάλκε, στο τελευταίο 30λεπτο της αναμέτρησης. Από το 60’ έως το φινάλε σημείωσε και αυτή με τη σειρά της τέσσερα τέρματα, φεύγοντας από το Βεστφάλεν με το 4-4, στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής.

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 4-4 (La Liga 2018-19)

Ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και με μεγάλες διακυμάνσεις στο σκορ ήταν αυτό ανάμεσα στις δύο ομάδες, για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά στην αναμέτρηση, η Μπαρτσελόνα είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, δείχνοντας πως είχε εύκολο έργο στο Μαδριγάλ. Με μια αντεπίθεση διαρκείας, η Βιγιαρεάλ όχι μόνο επέστρεψε στο ματς, αλλά προηγήθηκε με 4-2 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ωστόσο, μια αποβολή για τους γηπεδούχους στάθηκε καθοριστική, με τον Μέσι και τον Σουάρες να βρίσκουν δίχτυα στις καθυστερήσεις και την Μπαρτσελόνα να «δραπετεύει» με το 4-4 και το βαθμό της ισοπαλίας.

Τσέλσι – Άγιαξ 4-4 (Champions League 2019-20)

Στην κορυφή του όγδοου ομίλου, με έξι βαθμούς η καθεμία, ήταν οι δύο ομάδες, πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League. Ο εντυπωσιακός Άγιαξ του Έρικ Τεν Χαγκ φάνηκε πως θα έκανε πάρτι στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 1-4. Ωστόσο, δύο μαζεμένες αποβολές για τον «Αίαντα» άλλαξαν εντελώς τη μορφή του αγώνα. Η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 4-4. Οι «μπλε» πίεσαν ως το τέλος για την ολική ανατροπή, όμως οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν με αυτοθυσία, κρατώντας έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This