Επιλογή Σελίδας


Του Κώστα Ψάρρα

Στο μυαλό όλων μας οι πιλότοι της Formula 1 έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα αφού οδηγούν τα κορυφαία μονοθέσια του κόσμου, έχουν δόξα, χρήμα και μπορούν να υλοποιήσουν όλα τους τα όνειρα. Κι όμως ο Λάντο Νόρις αποκάλυψε ότι πάλεψε με την κατάθλιψη στην αρχή της καριέρας του και πλέον είναι έτοιμος να βοηθήσει άλλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Λάντο Νόρις είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Formula 1 αφού σε ηλικία 22 ετών έχει καταφέρει να βρίσκεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του σπορ (McLaren), να έχει ανέβει πέντε φορές στο βάθρο και να έχει μία pole position. Όλο το μέλλον του ανήκει και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι δεν αργεί η μέρα που θα διεκδικήσει έναν παγκόσμιο τίτλο.

Είναι λογικό να θεωρούμε ότι ο Βρετανός έχει υλοποιήσει την πλειοψηφία των ονείρων του και ζει σε πελάγη ευτυχίας. Κι όμως οι πρόσφατες αποκαλύψεις του για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, ήρθαν να μας…. προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Ο Νόρις δεν κρύφτηκε και τόνισε ότι στην αρχή της καριέρας του στη Formula 1 αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα:

«Ήμουν 19 χρονών και ήμουν στη Formula 1. Όλοι έβλεπαν τι έκανα και περίμεναν τα πάντα από μένα. Αισθανόμουν μεγάλη πίεση και δεν ήξερα τι θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Αν δεν ήμουν καλός; Θα ήμουν και του χρόνου στο σπορ; Κι αν δεν είμαι τι άλλο θα κάνω, αφού δεν είμαι καλός και σε άλλα πράγματα. Έτσι έπεφτα σε κατάθλιψη, ειδικά μετά από ένα κακό Σαββατοκύριακο».

Ο Βρετανός το πάλεψε μέσω μίας ειδικής ομάδας υποστήριξης αλλά και τη στήριξη που είχε από την ίδια τη McLaren. Πλέον, αισθάνεται χαρούμενος για τα όσα ζει και όπως δηλώνει μπορεί να απολαμβάνει την καθημερινότητά του.

Ο Λάντο Νόρις με την κίνηση του να δημοσιοποιήσει τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη, νιώθει ότι βοηθάει και τους υπόλοιπους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα και η αλήθεια είναι ότι σωστά το αισθάνεται. Το πρώτο και μεγάλο βήμα προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων μας, είναι η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πρόβλημα και αυτό είναι και το πιο δύσκολο.

Πηγή: BN Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This