Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Και να θες να κρατήσεις κάτι περισσότερο από τους τρεις βαθμούς της νίκης δεν μπορείς. Ο Άρης έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει σε ένα παιχνίδι που η τύχη του τα έδωσε όλα απλόχερα. Τραυματίστηκε ο καλύτερος παίκτης της Λαμίας, έμεινε ο αντίπαλος με 10 παίκτες από το 38′ και στην πιο μεγάλη ευκαιρία, οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στην κερκίδα από το ένα μέτρο. Αν δεν κέρδιζε κι αυτό το ματς δεν θα υπήρχε ελαφρυντικό.

Το παράδοξο είναι πως δεν εξηγείται το αδικαιολόγητο άγχος και η πίεση. Όχι τουλάχιστον σ’ αυτόν τον βαθμό. Ασφαλώς η αφαίρεση των έξι βαθμών επηρέασε τους παίκτες, αλλά και πάλι δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει τι άλλαξε από πέρυσι και χάθηκε η μαγεία από έναν εξαιρετικό Άρη, που έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο και αποτελούσε φόβητρο. Πως το λένε βρε αδερφέ, ο Άρης δεν παίζει την μπάλα που έπαιζε πέρυσι, που έβγαζε μία σιγουριά ότι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στη νίκη. 

Το θέμα είναι πως θα καταφέρει ο Άρης να πατήσει ένα κουμπί και να επανέλθει στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Στο όμορφο, γρήγορο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, που έφερνε κι αποτελέσματα. 

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ο Άρης διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Έχει δεχτεί μόλος 2 γκολ σε έξι αγώνες και αν είχε και τους έξι βαθμούς που του αφαιρέθηκαν και παλεύει για να τους πάρει πίσω, θα ήταν στην 5η θέση πάνω από τον Παναθηναϊκό. Με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα. Και όλα αυτά με γκρίνια και χωρίς ικανοποίηση!

Η μόνη λύση λοιπόν για τον Άρη, προκειμένου να καταπολεμήσει τον κακό του εαυτό και να διώξει το άγχος και την πίεση, είναι να το κάνει μέσ από νίκες. Όπως ακριβώς στη Λαμία. Κάθε νίκη τη φορά θα βοηθήσει τους παίκτες να ανακτήσουν το χαμένο ηθικό. Να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Να χτίσουν ξανά τις σχέσεις τους στα αποδυτήρια. Να βρουν τους ρόλους τους. Και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις. 

Η νίκη με τη Λαμία δίνει ηρεμία και χρόνο. Πιθανή νίκη με τον Παναιτωλικό θα κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα. Ο Άρης χρειάζεται να χτίσει ένα νικηφόρο σερί που θα του δώσει αυτοεποίθηση. Αλλιώς με μία νίκη και μία γκέλα, δεν πάει πουθενά. Ο Άκης Μάντζιος ξέρει καλά πως έχει πολλή δουλειά να κάνει. Δεν είναι λογικό μία ομάδα που παίζει κόντρα σε 10 παίκτες από το 38′, να στριμώχνεται στην άμυνα για να κρατήσει το σκορ, αντί να προσπαθήσει να το κλειδώσει με δεύτερο γκολ. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα μακριά από τον καλό τους εαυτό. Το ξαναλέμε όμως. Το μυστικό είναι οι νίκες…

Πηγή: Sportday

Pin It on Pinterest

Shares
Share This