Επιλογή Σελίδας

Το ΝΒΑ θα συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια σκηνή των eSports, καθώς όπως ανακοίνωσε η λίγκα, από το 2018 θα έχει το δικό της ηλεκτρονικό πρωτάθλημα, με τον τίτλο NBA 2K eLeague.
Ήταν θέμα χρόνου μέχρι το ΝΒΑ να εισέρθει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο των eSports. Κάτι τέτοιο επισημοποιήθηκε σήμερα από τον Κομισάριο της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος ανακοίνωσε τα σχέδιά του.

Αυτά λοιπόν προβλέπουν την δημιουργία μίας ηλεκτρονικής λίγκας, που θα φέρει τον τίτλο NBA 2K eLeague. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από όσους γνωρίζουν από video games, το όλο πρότζεκτ θα γίνει πραγματικότητα σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών Take-Two Interactive Software, ενώ το παιχνίδι που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς θα είναι το NBA 2K.

H ιδέα θα λάβει σάρκα και οστά το 2018, ενώ σε πρώτο στάδιο οι ομάδες του ΝΒΑ που θα συμμετάσχουν θα είναι 8-12 και θα εκπροσωπηθούν από πέντε παίκτες, έκαστη. Το ίδιο το NBA  ευελπιστεί να έχει σημαντικά οφέλη από αυτή την κίνηση, αφού όπως δήλωσε ο κ. Σίλβερ η NBA 2K eLeague θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο το brand name του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Πρόκειται για την πρώτη από τις τέσσερις μεγάλες αθλητικές επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ (μπάσκετ, χόκεϊ, αμερικανικό φούτμπολ, μπέιζμπολ), που προχωρούν σε ανάλογη κίνηση, κάτι που αποδεικνύει την δυναμική που διαθέτουν τα eSports. Πρωτοπόρα στην σύμπραξη μεγάλων λιγκών με τα eSports είναι η γαλλική ποδοσφαιρική Λίγκα που ήταν η πρώτη που δημιούργησε δικό της ηλεκτρονικό πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο ανακοίνωσε πρόσφατα και η ολλανδική Eredivisie. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επιλογή των παικτών, που θα πλαισιώσουν τις ομάδες της eSports λίγκας, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε η διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή του ΝΒΑ, δηλαδή θα γίνει Draft! Μάλιστα, η διαδικασία θα μεταδοθεί διαδικτυακά και η ομάδα που θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια θα λάβει 250.000 δολάρια!

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This