Επιλογή Σελίδας

Του Πολύδωρου Παπαδόπουλου

Δεν ήταν αποτέλεσμα… απόλυσης, μιας και η Λέστερ είναι ομάδα που μπορεί να κερδίσει όλους τους μεγάλους της Premier League. Αν όμως σταθούμε στην εμφάνιση, τότε ναι, χτυπάνε ήδη καμπανάκια στο Ολντ Τράφορντ για τον Σόλσκιερ. Ηταν μια… καταθλιπτική παράσταση, μιας και όλα πήγαν λάθος. Ναι, η Μάντσεστερ του Κing Power θύμισε την Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ. Μια κορυφαία ομάδα με έναν προπονητή που δεν δείχνει πως μπορεί να την κουμαντάρει. Οταν όμως οι Μπλε απέκτησαν έναν πραγματικά ποιοτικό κόουτς, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Αν η Γιουνάιτεντ διατηρεί κάποιες ελπίδες τίτλου είναι επειδή έχει στο ρόστερ της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και σταρ όπως ο Μπρούνο, ο Ράσφορντ, ο Πογκμπά! Χωρίς τα γκολ και τη λάμψη του CR7 θα ήταν πιο χαμηλά στην Premier, αλλά και στο Champions League. Η εικόνα της Γιουνάιτεντ είναι μίας ομάδας που δεν έχει πάθος, μιας ομάδας που δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο Σόλσκιερ πήρε χρόνο προσαρμογής, του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, είδε το ρόστερ του να γεμίζει λάμψη, αλλά δεν υπάρχει καμία πρόοδος.

Τα λόγια του Πολ Πογκμπά αποτυπώνουν τη φετινή… ασχήμια «Αξίζαμε να χάσουμε. Για να είμαι ειλικρινής, κάνουμε εδώ και πολύ καιρό τέτοια παιχνίδια. Δεχόμαστε εύκολα, χαζά γκολ. Πρέπει να βρούμε κάτι, πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να βρούμε τη σωστή νοοτροπία, τη σωστή τακτική, να επιμείνουμε σε αυτήν και να λύσουμε το πρόβλημα».

Παρακολουθούμε μία Γιουνάιτεντ που παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο. Αυτή δεν είναι η ομάδα που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί της. Τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, στο -5 από την κορυφή, εκτός League Cup και με ζόρια στο Champions League. Ο Νορβηγός είχε υποσχεθεί ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο μετά τη διακοπή, όμως η «καταθλιπτική» εμφάνισή του άφησε ερωτηματικά για το τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα φέτος. Ο ίδιος τονίζει πως πιστεύει σε αυτό που έχει στα χέρια του, αλλά οι παίκτες δεν δείχνουν πως πιστεύουν στην υπέρβαση.

Πώς μια ομάδα με τέτοια δυναμική στην επίθεση αδυνατεί να κάνει φάση. Κάθε απόφαση του έκανε τη Γιουνάιτεντ λιγότερο απειλητική, κι αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά τη φετινή περίοδο. Δίχως πλάνο, ελάχιστα εκρηκτικά σημεία στο παιχνίδι της και το γεγονός αυτό δεν μπορεί να φέρει νίκες, τίτλους.

Ο Σόλσκιερ δεν είναι ο κόουτς τον οποίο θα «φοβηθούν» οι παίκτες, τις φωνές του σχεδόν ποτέ δεν τις άκουσαν τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ. Ποιος θα ξεχάσει την περσινή ήττα σοκ από τη Σέφιλντ, τότε που η Μάντσεστερ αντί να περάσει πρώτη άρχισε την κατρακύλα. Ολοι περίμεναν κράξιμο, όμως αντί γι αυτό είδαν τον Νορβηγό να κάνει μόνο… παρατηρήσεις!

Για τη Γιουνάιτεντ, η προοπτική υπό τον Σόλσκιερ μοιάζει συχνά με γρίφο αντιφάσεων. Ναι, ήρθε η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι δεν μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει τίτλο. Ναι, κάνει ένα εντυπωσιακό σερί 29 αγώνων χωρίς ήττα εκτός, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες όπως η Σαουθάμπτον.

Ο 48χρονος είναι ένας ευγενικός άνθρωπος, καλοσυνάτος, που θα ασχοληθεί ακόμα και με τις γυναικείες ομάδες, εμπνέεται και δεν απειλείται από το παρελθόν του συλλόγου. Όμως τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν είναι αρκετό. Δεν απαιτείται μόνο να έχεις καλές σχέσεις με τους παίκτες. Στο παιχνίδι είναι οι φωνές, αλλά και η τακτική!

Ισως ο Νορβηγός έχει μείνει στο μότο που υπήρχε στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μόλντε «Απλά παίξε, διασκέδασε».

Δεν είναι μόνο η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γιουνάιτεντ. Ο προβληματισμός μεγαλώνει από τη στιγμή που η Μάντσεστερ δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα ούτε Λίβερπουλ, ούτε Σίτι, ούτε Τσέλσι. Το πρόγραμμα θα είναι ακόμα ένας δύσκολος αντίπαλος για τον Σόλσκιερ, αφού μετά το Κing Power η ομάδα του θα βρει απέναντί της, τους Reds, την Τότεναμ, τους «Πολίτες», ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν δύο δύσκολα παιχνίδια με την Αταλάντα στο Champions League.

Πως μπορεί να απαντήσει ο Νορβηγός στην εξέδρα που ήδη μουρμουρά για την τραγική εικόνα; O 48χρονος δεν θα απολυθεί άμεσα, όμως η Γιουνάιτεντ αν δε δείξει άμεσα σημάδια ζωής, τότε ακόμα μια χρονιά θα φύγει χωρίς τίτλους.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This