Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Μεγάλες αλλαγές ξεκίνησαν στην πιο ιστορική στροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας

To ιστορικό σαλέ στις Eau Rouge/Raidillon στην πίστα του Σπα κατεδαφίστηκε, καθώς ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής στην βελγική πίστα για τη βελτίωση της ασφάλειας στις εν λόγω στροφές.

Μια από τις πιο διάσημες στροφές της Formula 1 έχει τεθεί υπό έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια, μετά από μια σειρά τρομακτικών ατυχημάτων.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρξε ένα μεγάλο ατύχημα με την εμπλοκή πολλών μονοθεσίων στο W Series, ενώ ο Lando Norris ήταν τυχερός που απέφυγε σοβαρό τραυματισμό όταν συγκρούσθηκε με τις μπαριέρες κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων του βελγικού γκραν πρι τον περασμένο Αύγουστο.

Οι εργασίες για τη βελτίωση της ασφάλειας έχουν ξεκινήσει, με σκοπό να μετακινηθούν οι εσωτερικές μπαριέρες προς τα πίσω για να μειωθεί το φαινόμενο της «χοάνης» των αυτοκινήτων που αναπηδούν πίσω στην αγωνιστική γραμμή. Αυτό γίνεται προσπαθώντας παράλληλα να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μιας από τις πιο τρομακτικές στροφές της F1.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία, το διάσημο σαλέ που βρισκόταν στην κορυφή της Eau Rouge για 50 χρόνια, κατεδαφίστηκε. Το σαλέ ήταν ένα από τα «εμπόδια» που δυσκόλευαν τη διαδικασία μετακίνησης των μπαρών προς τα πίσω.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This