Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καρανικόλα

Σαν σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 67 ετών, ο παράγοντας του Αιγινιακού Νίκος Γκεβρέκης. Ένας άνθρωπος, ανιδιοτελής, πολύ χαμηλών τόνων και με μεγάλη προσφορά στο Σύλλογο την δεκαετία του 1980-90.

Για αρκετά χρόνια διετέλεσε ταμίας και Γενικός Γραμματέας, όταν η ομάδα του Αιγινίου διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στα εθνικά πρωταθλήματα, γράφοντας τις πρώτες χρυσές σελίδες της ιστορίας της και φθάνοντας το 1989 μέχρι τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ο κ. Νίκος, ουδέποτε αποζήτησε το φως της δημοσιότητας. Ήταν ο αφανής εργάτης της Διοίκησης, με χαρακτηριστικότερα στοιχεία την φερεγγυότητα, την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και την ευσυνειδησία που διέκρινε, άλλωστε, και τον ίδιο σα χαρακτήρα. Αναμφίβολα, αμέτρητες εργατοώρες αφιερωμένες στην αγαπημένη του ομάδα, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που έβαζε το “χέρι στην τσέπη” για τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα του σωματείου.

Μαζί με τους Γιαννη Παραλυκίδη, Γιώργο Γκορτσίλα, Αποστόλη Τσάρα, Γιάννη Νανάκο (και οι τέσσερις είναι επίσης αείμνηστοι), Βασίλη Κόντο, Γιώργο Μηνούδη, Χρήστο Τσιντικίδη, Γιώργο Κουρεούδη, Νίκο Μαγούδη κ.α., αποτέλεσαν ένα συμπαγές και ισχυρό Διοικητικό συμβούλιο που με απίστευτους προσωπικούς αγώνες και θυσίες εκείνα τα δύσκολα χρόνια έκανε τον Αιγινιακό πανίσχυρο.

Τον χαρακτήριζε πάντα κάτι σπάνιο… θα το περιέγραφα σα μια… “ήρεμη δύναμη” Δε θυμάμαι να ήρθε ποτέ σε αντιπαράθεση ή ρήξη με κανέναν εμπλεκόμενο με την ομάδα ή ακόμα και αντίπαλο… απεναντίας, τις περισσότερες φορές ήταν αυτός που γινόταν ο “πυροσβέστης” ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Ο Νίκος Γκεβρέκης είχε μια πολύ σημαντική παρουσία στα διοικητικά δρώμενα του αιγινιώτικου ποδοσφαίρου που σίγουρα δεν πρόκειται να σβηστεί από τη μνήμη των φιλάθλων και όχι μόνο…

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This