Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Αρχοντίδη

Όπως σας ενημερώσαμε τις προηγούμενες ημέρες, η ΕΑ σκέφτεται να αλλάξει το όνομα του δημοφιλούς τίτλου της FIFA σε EA Sports FC. Φυσικά, η αλλαγή αυτή ουδεμία σχέση έχει με τις άδειες του παιχνιδιού για επίσημα πρωταθλήματα και εμφανίσεις παικτών. Αφορά μόνο το όνομα στο εξώφυλλο. Άλλωστε, η ΕΑ ήδη ανανέωσε την άδειά της με τη FIFPRO.

Ένα ρεπορτάζ των New York Times, δίνει φως στην υπόθεση της αλλαγής ονόματος του FIFA. Σύμφωνα με ανθρώπους που παρακολουθούν τη διαπραγμάτευση της EA με τη FIFA αναφέρουν πως η δεύτερη ζητάει 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια για την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να δώσει το δικαίωμα χρησιμοποίησης του ονόματος FIFA. Τα χρήματα αυτά ξεπερνούν το διπλάσιο ποσό απο αυτό που έδινε η ΕΑ μέχρι σήμερα για να έχει το δικαίωμα του ονόματος. Πιο συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ζητάει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για κάθε τετραετή κύκλο μεταξύ των Μουντιάλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον πως η FIFA επιθυμεί να περιορίσει περισσότερο τα δικαιώματα της ΕΑ, καθώς ο εκδότης του δημοφιλούς football game θέλει να χρησιμοποιήσει highlights από πραγματικά παιχνίδια ποδοσφαίρου, χώρους για πρωταθλήματα video games και ψηφιακά προϊόντα όπως τα NFT.

Η υπάρχουσα συμφωνία της ΕΑ με την ομοσπονδία λήγει αμέσως μετά το τέλος του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

Πάντως, ο πρόεδρος της EA Sports δήλωσε πως ακόμη και αν η ΕΑ δεν ξανασυνεργαστεί με τη FIFA για το όνομα του τίτλου, θα συνεχίσει να διατηρεί πάρα πολλές άδειες για πρωταθλήματα, παίκτες και στάδια.

Πηγή: Enternity

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
// START Corner ad for Novibet // END Corner ad for Novibet