Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Παπαδημητρίου

Σαντιάγο Σιμόν: Η μεγάλη στιγμή στη Ρίβερ Πλέιτ

Περίπου δύο ώρες πριν την σέντρα του Superclásico, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο γνωστοποίησε τη σύνθεση της Ρίβερ κι όλοι έμειναν έκπληκτοι στο άκουσμα του ονόματος Σαντιάγο Σιμόν.

Ο 19χρονος μετρούσε μόλις 13 εμφανίσεις με την φανέλα των «εκατομμυριούχων» πριν το Superclásico, όμως ο Γκαγιάρδο ήξερε καλά τι μπορούσε να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και δικαιώθηκε. Ο πιτσιρικάς ολοκλήρωσε το πρώτο του ντέρμπι με 82.5% ακρίβεια στις πάσες, δύο μεταβιβάσεις-κλειδιά, 2/3 επιτυχημένες ντρίμπλες, 2/3 νικηφόρες εναέριες μονομαχίες, καθώς και μια ασίστ, στο ένα από τα δύο γκολ του Χούλιαν Άλβαρες. Δεν ήταν απλά η πρώτη του εμφάνιση σε Superclasico, αλλά και η παρθενική του συμμετοχή στο Monumental μπροστά στον κόσμο της Ρίβερ. Ούτε η πίεση, ούτε ο ενθουσιασμός του κόσμου επηρέασαν την απόδοσή του. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε, επίσης, έλλειψη εμπειρίες ή αυτοπεποίθησης.

Συν τοις άλλοις, μετά και την αποχώρηση του Γκονσάλο Μοντιέλ ο Σιμόν δείχνει ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο στη θέση του δεξιού μπακ, καθώς εκτός από εξτρέμ μπορεί να αγωνιστεί και εκεί. Και όχι μόνο εκεί.

Η ιστορία του Σαντιάγο Σιμόν

Γεννημένος στις 13 Ιουνίου του 2002, στην περιοχή Χοσέ Πας, ο Σιμόν κλότσησε για πρώτη φορά μπάλα σε ηλικία τεσσάρων ετών. Πλέον, μπορεί να αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός μέσος και εξτρέμ, δεξί μπακ και επιθετικός. Έχει ύψος 1,80 και ζυγίζει 74 κιλά, σωματοδομή που μοιάζει ιδανική για τις θέσεις στις οποίες αγωνίζεται.

Ο Σιμόν Πήγε στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ το 2013 και έπαιξε σε 5 παιχνίδια εκείνη την χρόνια. Πέρυσι κατέγραψε την καλύτερη πορεία του, αφού συμμετείχε στο τουρνουά Κ-17 της Νότιας Αμερικής μεταξύ των καλύτερων συλλόγων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων. Όσοι τον είδαν σε εκείνους τους αγώνες, διέκριναν ένα παιδί με καλό χειρισμό της μπάλας και με επιθετικές επελάσεις στο ρεπερτόριο του. Παράλληλα, βοηθάει πολύ στα μαρκαρίσματα και δουλεύει ακατάπαυστα στο χορτάρι.

Εν έτει 2019, στην ακαδημία της Ρίβερ, έπαιξε πολλές φορές και ως κεντρικός επιθετικός, σκοράροντας αρκετά γκολ εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την έκρηξη του. Η επόμενη χρονιά, τον βρήκε στην ομάδα νέων της Ρίβερ με προπονητή, τον γνώριμο μας από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό, Χουάνχο Μπορέλι.

Σαντιάγο Σιμόν: οπαδός της Ρίβερ Πλέιτ με είδωλα τους Έντσο Πέρες και Εσεκιέλ Παλάσιος

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της Ρίβερ Πλέιτ «La Maquina», ο Σαντιάγο Σιμόν δήλωσε πως όλοι στην οικογένεια του υποστηρίζουν τη Ρίβερ Πλέιτ την οποία και θεωρούν την καλύτερη ομάδα στην Νότια Αμερική. Είπε επίσης, πως για να μπει στις ακαδημίες το 2013 πέρασε από έξι δοκιμαστικά! Συμπλήρωσε, πως σε αγωνιστικό επίπεδο έχει ως πρότυπα τους Έντσο Πέρες και Εσεκιέλ Παλάσιος με τους οποίους ταυτίζεται και αγωνιστικά. Ο τρόπος που αγωνίζεται, δείχνει ότι έχει υιοθετήσει και το πάθος τους.

To πολυεργαλείο της Ρίβερ Πλέιτ και του Μαρσέλο Γκαγιάρδο

Μετά και τις εξαιρετικές του εμφανίσεις του, στην ομάδα νέων της Ρίβερ Πλέιτ, βρίσκεται πλέον συχνά στις επιλογές και στις κλήσεις του Μαρσέλο Γκαγιάρδο για την πρώτη ομάδα. Ειδικότερα μετά την εμφάνισή του στο Superclasico. Ήταν βασικός και στο επόμενο παιχνίδι, στο 1-0 στην έδρα της Μπάνφιλντ.

Σε όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ έχει αγωνιστεί ως χαφ, εκτός από εκείνο εναντίον της Άρσεναλ Σαραντί όπου και αγωνίστηκε ως δεξί μπακ. Στο Σαντιάγο Δελ Εστέρο, στη νίκη εναντίον της Σεντράλ Κόρδοβα, ξεχώρισε ως ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες πάσες, παίζοντας στο πλευρό του Έντσο Πέρες.

Αν και δεν είναι αυτή η φυσική του θέση στο γήπεδο, έχει κάποια εμπειρία σε αυτήν. Πριν την εμφάνιση του στην πρώτη ομάδα, είχε δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρίβερ Πλέιτ πως: «Μπορώ να αγωνιστώ και ως δεξιός φουλ μπακ καλύπτοντας όλη την δεξιά πλευρά, έχω βρει τον ρυθμό μου και μπορώ να αγωνίζομαι σε περισσότερες από μία θέσεις. Στην ομάδα νέων αγωνιζόμουν κυρίως ως χαφ γιατί παίζαμε με 5 μέσους, πολλές φορές κατά το παρελθόν έχω αγωνιστεί και ως κεντρικός επιθετικός».

Για τον Φερνάντο Μπατίστα, προπονητή στην Κ-20 της Αργεντινής, η εμφάνισή του δεν ήταν και τόσο μεγάλη έκπληξη. «Για εμένα, ο Σαντιάγο Σιμόν είναι ένας από τους καλύτερους νέους για το μέλλον μας. Έχει δυναμική και το παιχνίδι του είναι εξαιρετικό. Είναι ένας παίκτης πολύ καλός και είναι σε μια ομάδα που αισθάνεται καλά», υποστήριξε χαρακτηριστικά, βλέποντας στο πρόσωπό του τη νοοτροπία και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους «εκατομμυριούχους», όσο και για την «αλμπισελέστε»….

Πηγή: Fanatico

Pin It on Pinterest

Shares
Share This