Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Το Τουρκικό Grand Prix είδε τον Valtteri Bottas να κυριαρχεί στον δρόμο για την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, με τον 2ο Max Verstappen να μην μπορεί να τον πλησιάσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το ζήτημα που φέρνει στο προσκήνιο και θεωρεί ως τη βασική αιτία για την υπεροχή της Mercedes στο Istanbul Park ο Helmut Marko, είναι η δύναμη του κινητήρα των Γερμανών.

Ο Αυστριακός δήλωσε σχετικά στο ORF:

«Πρέπει να σκεφτούμε κάτι, γιατί η Mercedes είναι πολύ γρήγορη στις ευθείες. Ήταν σχεδόν 15 km/h ταχύτεροι εδώ, σαν να έχουν ανοιχτό το DRS. Η κατάσταση είναι έτσι από το Silverstone, κι η διαφορά μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η υπεροχή που έχουν στον κινητήρα είναι κάτι που δεν ξέρουμε σε τι οφείλεται και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Πρέπει να ρυθμίσουμε ακόμα καλύτερα το μονοθέσιο για να ισορροπήσουμε τα πράγματα κάπως».

Προ εβδομάδων, η Red Bull είχε αιτηθεί επίσημα στη FIA να ερευνήσει τον κινητήρα της Mercedes, αφού είχε υποψίες για κάποια παράνομη λύση στον τομέα της ψύξης του μοτέρ, στο λεγόμενο plenum, σε μία διαδικασία που θα μπορούσε να φέρει οφέλη στην ιπποδύναμή του.

Παρόλα αυτά, η Ομοσπονδία δεν δέχτηκε το σχετικό αίτημα, όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το Auto Motor und Sport.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This