Επιλογή Σελίδας


Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Martinez με 6-2, 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Indian Wells Masters, που διεξάγεται για 1η φορά από τον Μάρτιο του 2019.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του μόλις στη διοργάνωση και η 1η μετά από 3,5 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2018. Επίσης για πρώτη φορά προκρίθηκε στον 3ο γύρο του αμερικανικού Masters.

Τα πήγε αρκετά καλά και το τελικό αποτέλεσμα προδίδει μια άνετη επικράτηση, δεν ήταν όμως όλες οι στιγμές στο ματς εύκολες για τον Στέφανο, που βρήκε απέναντί του έναν πολύ μαχητικό και διαβασμένο αντίπαλο.

Μετά το 1ο σετ, το οποίο ο Τσιτσιπάς κέρδισε χάρη σε ένα άψογο ξεκίνημα που τον έβαλε μπροστά με 3-0, ο Ισπανός κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο ματς και να προηγηθεί με 2-0 και με 3-1 στο 2ο σετ. Είχε μάλιστα break point για το διπλό break και το 4-1, που θα τον έβαζε για τα καλά σε θέση οδηγού σ’ αυτό το σετ.

Ο Τσιτσιπάς στάθηκε όρθιος σ’ αυτό το δύσκολο σημείο, κράτησε το σερβίς του και έμεινε σε επαφή με το σκορ, για να κάνει και το break λίγο αργότερα, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Martinez δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχισε να μάχεται, σβήνοντας break point στο 3-4, 30-40 και ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το break τελικά ήρθε όμως για τον Στέφανο στο 10ο game, με τον 23χρονο Έλληνα τενίστα να διαμορφώνει το τελικό 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος για 1η φορά προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Indian Wells αλλά από την τελευταία φορά που έγινε το τουρνουά έχουν αλλάξει πολλά και είναι στο Νο.2 του ταμπλό, θα διεκδικήσει την Τρίτη την είσοδό του στην τελική 16άδα, απέναντι στον Fabio Fognini. Ο Ιταλός κέρδισε νωρίτερα τον Jan-Lennard Struff με 6-4, 4-6, 6-3.

Άλλες 2 φορές έχει αντιμετωπίσει τον Fognini ο Έλληνας τενίστας και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αφού δεν έχει χάσει σετ από τον Ιταλό. Στην Στοκχόλμη το 2018 τον είχε κερδίσει για τα ημιτελικά του Stockholm Open με 6-3, 6-2, ενώ στον 3ο γύρο του Masters της Ρώμης το 2019 τον είχε νικήσει με 6-4, 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This