Επιλογή Σελίδας

«Μini Lockdown» επιβλήθηκε στο Μοσχοχώρι, χάρη στην ισοπαλία (1-1) ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον φιλόδοξο φετινό Αιγινιακό, σε μία viral (σ.σ. Καλή μας αρχή…) αναμέτρηση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Κομβικό σημείο του παιχνιδιού στάθηκε η επίμαχη φάση του πέναλτι, από το οποίο προήλθε το γκολ-ισοφάριση του Αιγινιακού (Κιρκιλιανίδης), με πρωταγωνιστή τον επιθετικό Φιρινίδη, φάση που πυροδότησε ισχυρές δονήσεις αντιπαραθέσεων ακόμα μέχρι και μετά τη λήξη του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι, του Γιάννη Μποστανίτη, με προσθήκες της τελευταίας στιγμής, από τον Εθνικό Νέας Τραπεζούντας στο ρόστερ, προηγήθηκαν (1-0) με εκτέλεση φάουλ του Γ. Εφραιμίδη, – αποτέλεσμα ολιγωρίας αμυντικών και τερματοφύλακα-. Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, ήταν ισορροπημένο και είχε λήξει ισόπαλο, χωρίς τέρματα, με ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Οι φιλοξενούμενοι, του Γιώργου Ντάμτσιου (Δείτε την τελευταία συνέντευξη του προπονητή του Αιγινιακού), πήραν τα ηνία του αγώνα στην επανάληψη και μετά την… περιπετειώδη ισοφάριση, διεκδίκησαν τη νίκη, μέχρι το τέλος, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, δεν αρκέστηκαν μόνο να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα και προσπάθησαν, με όσες δυνάμεις είχαν, να φανούν απειλητικοί στην αντίπαλη εστία. Το τελικό σκορ δίνει το δικαίωμα και στις δύο ομάδες να πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν υψηλή βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα, με τον Αιγινιακό να διεκδικεί την επάνοδό του σε μεγαλύτερες κατηγορίες, στις οποίες είχε αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Highlights:

  • οι φίλαθλοι των δύο ομάδων στην κερκίδα και περιμετρικά του γηπέδου (σ.σ. ας όψεται ο αγώνας του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, που επηρέασε καθοριστικά την προσέλευση, σε μία από τις πιο δυνατές κι υπολογίσιμες έδρες της κατηγορίας)
  • «Μην κοιτάς που μένουμε στο χωριό, έχουμε ζήσει και στη Βενεζουέλα κάποια χρόνια…» (σ.σ. total respect), ατάκα φιλάθλου της τοπικής ομάδας, στον διαιτητή και τον βοηθό του, που μας υποχρεώνει να τον… αναζητήσουμε για συνέντευξη επειγόντως… (σ.σ. παρακαλούμε τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας για τα περαιτέρω…)
  • οι επίμαχες φάσεις, με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι του Αιγινιακού -οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και για περίπτωση πέναλτι υπέρ τους μετά το 1-1, που, επίσης, καταγράφεται on camera-,
    οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων και για τον πειθαρχικό έλεγχο και η αμφισβήτηση των αποφάσεων του διαιτητή και των υποδείξεων των βοηθών («πλάκα μας κάνεις τώρα;», «τα μαλλιά σου άσπρισαν και δεν έμαθες…», «γελάει ο κόσμος…»)
  • οι προσωπικές αντεγκλήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, οι λεκτικές προκλήσεις και οι αντιπαραθέσεις, κυρίως μετά το 1-1, με συμμετοχή και των φιλάθλων, που κορυφώθηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και περιορίστηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων,
  • οι ευκαιρίες των δύο ομάδων και οι στημένες μπάλες,

Man of the match: οι λιλιπούτειοι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, που μπορεί να μην αποχωρίστηκαν την… πιπίλα τους, έδωσαν, όμως, βροντερό παρόν στα… σύρματα του γηπέδου, χωρίς να καθίσουν δευτερόλεπτο στο καροτσάκι τους… (εντάξει, εντάξει και οι λίγο μεγαλύτεροι τέσσερις μπόμπιρες, που όργωσαν περιμετρικά το γήπεδο, πάνω στην καρότσα του αυτοκινήτου… Αναζητήστε και τις σχετικές φωτογραφίες μας!)

Υellow card: στη διοργανώτρια αρχή για τις ώρες μετάδοσης των αγώνων των Big 5, της Superleague, (σ.σ. εσείς που παρακολουθήσατε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, μη νομίζετε ότι δικαιωθήκατε για την επιλογή σας… Άλλωστε, Πρωτάθλημα σαν το Τοπικό (Πιερίας), κανένα…)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This