Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Κι όμως, συνέβη κι αυτό. Στο Σότσι διεξήχθη ίσως ο καλύτερος φετινός αγώνας της Formula 1, με εντυπωσιακές μονομαχίες, συνεχείς ανατροπές και καταιγιστική δράση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Απ’ αυτόν τον αγώνα, όμως, είδαμε από λίγα έως ελάχιστα.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον… ανεκδιήγητο σκηνοθέτη της μετάδοσης, ο οποίος «κατάφερε», διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει σχεδόν όλες τις μονομαχίες που έκριναν τον αγώνα! Πρέπει να ήταν με διαφορά η χειρότερη κάλυψη γκραν πρι της Formula 1, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία!

Κρίμα. Πολύ κρίμα, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η «κακή ημέρα στη δουλειά» ήταν στον συγκεκριμένο αγώνα. Έναν αγώνα που θα μείνει στην ιστορία, καθώς η πολυπόθητη 100ή νίκη ήρθε για τον Lewis Hamilton.

Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής έγινε ο πρώτος πιλότος με τριψήφιο αριθμό νικών στη Formula 1 και φυσικά είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτή την επιτυχία του. Λογικό είναι, λοιπόν, ο Hamilton να συμπεριλαμβάνεται στους «νικητές» αυτού του γκραν πρι.

Βέβαια ο απόλυτα κερδισμένος δεν ήταν άλλος από τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός δεν ελαχιστοποίησε απλώς τις απώλειες, τερματίζοντας δεύτερος ενώ είχε εκκινήσει τελευταίος, αλλά κατάφερε να αποκτήσει κι ένα πλεονέκτημα, έχοντας έναν «φρέσκο» κινητήρα στη διάθεσή του για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Σε επίπεδο ομάδων η McLaren μπορεί να μην πανηγύρισε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, εντούτοις με την απόδοση τόσο του Daniel Ricciardo όσο και του Lando Norris πήρε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην μάχη με τη Ferrari για την τρίτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Πάμε, τώρα, και στους «χαμένους» του Σότσι. «Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις» λέει ο λαός μας. Κι ο Lando Norris σίγουρα έμαθε πολλά στο Σότσι. Η επιμονή του να μείνει στην πίστα με τα σλικ ελαστικά ενώ είχε ξεκινήσει να βρέχει έντονα, του κόστισε ακριβά. Μια διαφαινόμενη νίκη κατέληξε σε… Βατερλώ για τον νεαρό πιλότο της McLaren, ο οποίος στο μέλλον σίγουρα θα είναι πιο προσεκτικός στις αποφάσεις του.

Στους «χαμένους» συμπεριλαμβάνεται και ο George Russell. Εκκίνησε τρίτος, όμως μετά βίας κατάφερε να μπει στους βαθμούς, χάρη στο ανατρεπτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε στους τελευταίους γύρους ελέω βροχής. Σίγουρα ο νέος πιλότος της Mercedes μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα του Σότσι.

Όσο για την AlphaTauri, βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα στο Σότσι και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό. Γενικά το τριήμερο ήταν κακό για την ιταλική ομάδα, όμως ακόμα και στις δύσκολες ημέρες, ένα μονοθέσιό της συνήθως ήταν στην πρώτη δεκάδα. Σίγουρα ο Franz Tost και οι συνεργάτες του θα θελήσουν να ξεχάσουν γρήγορα το τριήμερο του Σότσι…

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This