Επιλογή Σελίδας


Της Ρούλας Αβραμίδου

Ο σφυγμός του ήταν φυσιολογικός την προηγούμενη της αναμέτρησης. Το πρωί της Παρασκευής (24/9), ωστόσο, όσο πλησίαζαν οι ώρες για να πατήσει το πόδι του στο επί σειρά ετών «σπίτι» του ως φιλοξενούμενος, ο χτύπος της καρδιάς του άρχισε να γίνεται διαφορετικός, πιο έντονος.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, μετά από εννέα χρόνια οικοδεσπότης, εμφανίστηκε στο PAOK Sports Arena με άλλη φανέλα, όχι αυτή του ΠΑΟΚ, αλλά ως αντίπαλος, μέλος της οικογένειας του Κολοσσού Ρόδου.

«Ένιωσα διαφορετικά, σε σχέση με αυτό που νιώθω κάθε φορά όταν πηγαίνω να δώσω έναν εκτός έδρας αγώνα. Μετά από 9 χρόνια, ήρθα στο «Παλατάκι» να παίξω ως αντίπαλος, απέναντι σε μια ομάδα η οποία με βοήθησε και τη βοήθησα, με την οποία ήταν αμοιβαία τα αισθήματα», εξομολογήθηκε ο διεθνής πάουερ φόργουορντ, αρχηγός μέχρι το καλοκαίρι του «Δικεφάλου», όταν και αποφασίστηκε να πάψει να αποτελεί μέλος του ρόστερ της ομάδας.

Η κουβέντα μαζί του έγινε ελάχιστα λεπτά μετά τη φιλική μάχη που έδωσαν ο ΠΑΟΚ και ο Κολοσσός το απόγευμα της Παρασκευής (24/9)- στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους στο νέο πρωτάθλημα- στην έδρα των «ασπρόμαυρων».

«Χθες το βράδυ (σ.σ. 23/9) κοιμήθηκα καλά, σήμερα (24/9) το πρωί που ξύπνησα , όμως, άρχισα να σκέφτομαι πως θα δω ανθρώπους από τα παλιά, όλη αυτή η κατάσταση, η σκέψη, με έκανε να νιώσω τη διαφορετικότητα που θα είχα να αντιμετωπίσω. Με το που μπήκα στο γήπεδο για να παίξω (σ.σ. εισέπραξε «ζεστό» χειροκρότημα από τους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες, το ίδιο συνέβη και κατά την παρουσίασή του με τον Κολοσσό πριν το τζάμπολ), όπως ισχύει για όλους τους επαγγελματίες, έβαλα πρώτα από όλα την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι τώρα. Αυτήν τη στιγμή ανήκω στον Κολοσσό, οπότε το μυαλό και το κορμί μου είναι με την ομάδα μου. Αποβάλλω όλα τα υπόλοιπα από το μυαλό μου και προσπαθώ να παίξω για την ομάδα μου», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.


«Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ»

Στη Ρόδο ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ έχει τακτοποιηθεί, βοηθά μέγιστα σε αυτό πως έχει μαζί του στο νησί τη σύζυγό του, Βασιλική και τον μικρό τους γιο. «Είμαστε όλοι μαζί και έχουμε προσαρμοστεί άψογα», τα λόγια του.

Για όσα έγιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού και οδήγησαν στο «διαζύγιο» του με τον ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ δε με ήθελε. Αυτό που ένιωσα από τη συζήτηση που έγινε με τη διοίκηση, ήταν ότι το κλίμα απέναντι μου δεν ήταν θετικό. Μετά την πρόταση που μου έκαναν, επιβεβαιώθηκε η αίσθηση που είχα, οπότε δεν υπήρχε κάτι άλλο να γίνει. Ήθελα να νιώσω ότι με θέλουν. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, νομίζω πως ήταν ξεκάθαρη η απάντησή τους, δε νομίζω πως μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να μη φύγω».

Για το αν θεωρεί πως το «θέλω» του, το να κρεμάσει τα παπούτσια του ως αθλητής με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (σ.σ. όταν αποφασίσει να αφήσει την ενεργό δράση), είναι εφικτό, απάντησε: «Δεν έχω σκεφτεί επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ για να κλείσω την καριέρα μου, δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό τώρα».

Αγωνιστικά, για τους Θεσσαλονικείς, ανέφερε: «Είδα τον ΠΑΟΚ μόνο στο μεταξύ μας φιλικό. Διαθέτει πάρα πολύ καλούς παίκτες, καλούς σουτέρ, πιστεύω πως αν καταφέρει να αποκτήσει «χημεία» το σύνολό του, θα έχει μια καλή χρονιά».

«Ανταγωνιστικότητα και νίκες»

Εστιάζοντας στον Κολοσσό και την ετοιμότητά του, λίγο πριν την έναρξη της Basket League, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σχολίασε:

«Είχαμε ένα κακό φιλικό ματς με τον Αρη (22/9). Θέλαμε να δείξουμε στο τελευταίο μας τεστ απέναντι στον ΠΑΟΚ, ότι μπορούμε να παίξουμε, αλλά και να νιώσουμε καλύτερα για ότι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε την επόμενη εβδομάδα για το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα με τον Κολοσσό είναι πως στη Ρόδο δεν μπορεί να δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια, με συνέπεια να αναγκάζεται η ομάδα να ταξιδεύει για να δοκιμαστεί με αντιπάλους μακριά από το νησί. 

Δε δώσαμε, στο διάστημα της προετοιμασίας, πολλά φιλικά. Προπονούμαστε σκληρά και προσπαθούμε να δίνουμε το καλύτερο που μπορεί ο καθένας για να βοηθήσει την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, σε ορισμένα από τα φιλικά που δώσαμε. Απέναντι στον ΠΑΟΚ νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι, σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς. Βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα και ελπίζω την επόμενη εβδομάδα, στην πρεμιέρα μας για την Basket League, να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι».

Για τις αγωνιστικές επιδιώξεις της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα και τη σχέση του με τον προπονητή του, Ηλία Καντζούρη, τόνισε:

«Θέλω σε κάθε αναμέτρηση να είμαστε ανταγωνιστικοί, να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παλεύουμε και να παίρνουμε νίκες. Ο κάθε παίκτης, ξεχωριστά, από εκεί και πέρα, έχει τις φιλοδοξίες του, θέλει να αποδείξει ποιος είναι και τι θέλει να κάνει στο παρκέ. Στο τέλος θα κάνουμε το… ταμείο μας! 

Φάνηκε, από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον κόουτς, ότι έχουμε «χημεία» μεταξύ μας. Προσπαθεί να με βοηθήσει μέσα στο παιχνίδι και εγώ προσπαθώ, από την πλευρά μου, να ανταποδώσω ανάλογα. Ελπίζω να μας βγει! Θα δώσω το 100% του εαυτού μου για τον Κολοσσό, όπως το κάνω πάντα αγωνιζόμενος και ελπίζω να έχουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This