Επιλογή Σελίδας


Το 39ο Σπάρταθλο ολοκληρώνεται, με σειρά αρκετών εκπλήξεων, μετά από την εκπληκτική απόδοση που έπιασε και όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Νικητής του Φώτης Ζησιμόπουλος. Ο Αγρινιώτης αθλητής των υπεραποστάσεων, φάνηκε εξαιρετικά διαβασμένος, και προετοιμασμένος, για τον ιστορικότερο αγώνα Σπάρταθλον. Απίστευτο για πολλούς … και όμως αληθινό για όλους εκείνους που είδαν με τα μάτια τους την αγωνιστική εξέλιξη του αγώνα.

Ο Έλληνας Ζησιμόπουλος Φώτης, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 21:57:37”, ισοφαρίζοντας μάλιστα ένα από τα ρεκόρ του Κούρου, που είχε κάνει το 1986. Φτάνοντας λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, ο αθλητής Ζησιμόπουλος επευφημήθηκε από τους πολίτες της πόλης της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας, την άφιξη του. Εν συνεχεία αγκάλιασε το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον νικητή του αγώνα, τερμάτισαν άλλοι 6 αθλητές , με 2ο τον Μπρούνερ Ράντεκ από την Τσεχία, με χρόνο 23:17:30, γνωστό και αγαπητό στο κοινό του Σπαρτάθλου καθώς έχει τερματίσει και τις 5 φορές που έχει συμμετάσχει, και μάλιστα τις 4 τελευταίες είναι σταθερά εντός 3άδας.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ,ο επίσης Τσέχος αθλητής , Σούμνι Μίλαν με χρόνο 23:52:57, βελτιωμένος για αυτός από την προηγούμενη φορά που συμμετείχε το 2018 (είχε βγει 5ος κάνοντας 1,5 ώρα επιπλέον).

Την 7αδα συμπληρώνουν, ο Ισπανός Πενάλμπα Λόπεζ Ιβάν και ο Λετονός Βακβαγκάρις Μάτις , ο Χορτσίσκα Γίρι από την Τσεχία καθώς και η πρώτη γυναίκα αθλητής, η Τζαβίτσα Ντιάνα, από την Αυστρία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This