Επιλογή Σελίδας


Το πρώτο τζάμπολ της νέας σεζόν στην Stoiximan Basket League είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, όμως μία πρώτη… γεύση εν όψει της νέας περιόδου θα την πάρουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή του 2ου Super Cup! Ένας θεσμός που οργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και όπως όλα δείχνουν έχει για να μείνει…

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα με τον οικοδεσπότη Προμηθέα να είναι και ο κάτοχος του τροπαίου. Πέρυσι κατέκτησε το Super Cup στο κλειστό του Περιστερίου και παράλληλα το πρώτο επαγγελματικό τρόπαιο της ιστορίας του.


Ο νέος θεσμός δημιουργήθηκε πέρυσι από τον ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ και της Stoiximan Basket League. Φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον τελικό.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Προμηθέας με κορυφαίους τους Μίλερ (24π.), Λούντζη (21π.), Γιαννόπουλο (19π.) και Δημήτρη Αγραβάνη (14 πόντοι με 2/2 τρίποντα και 7 ριμπάουντ) επικράτησε με 98-88 της ΑΕΚ που είχε για κορυφαίους τους Ματσιούλις (20 πόντοι με 3/4 τρίποντα), Μορεϊρά (19 πόντοι) και Ράις (18 πόντοι).

Στον δεύτερο ημιτελικό το Περιστέρι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τεράν Πέτεγουεϊ (26 πόντοι με 6/6 βολές, 4/6 δίποντα και 4/5 τρίποντα και 7 ριμπάουντ) νίκησε με 90-82 και απέκλεισε τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (18π. ο Νέντοβιτς και 12π. ο Γουάιτ).

Στον μεγάλο τελικό, τον πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης ο Προμηθέας (Μίλερ 17π., Αγκμπελέσε 16π.-12ριμπ., Γκάρετ 15π.) νίκησε με 82-74 το Περιστέρι (Γκάντι 14π., Γκρέι, Πέτεγουεϊ 13π.) και έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που κατακτά πανελλήνιο τίτλο!

Στην τρίτη θέση του τουρνουά βρέθηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καθώς επιβλήθηκε στον μικρό τελικό της ΑΕΚ με 79-73 (Νέντοβιτς 21π., Παπαπέτρου 15π., Φόστερ 10π. – Λάνγκφορτ 20π., Μορεϊρά 12π., Ματσιούλις 12π.).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This