Επιλογή Σελίδας

Ο Δημήτρης Κοεμτζής γεννήθηκε το 1964 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1980. Κρέμασε τα παπούτσια του αποχωρώντας από την ενεργό δράση το 1990. Είχε μια πλούσια καριέρα, πάντα βασικός και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας με σπουδαίες επιδόσεις αμυντικά και όχι μόνο αφού παρότι αγωνιζόταν ως λίμπερο, δεν ήταν λίγες οι φορές που βοηθούσε σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Διέθετε υψηλή τεχνική κατάρτιση, πράγμα σπάνιο για αμυντικό της εποχής εκείνης.

Στην ομάδα της Βόρειας Πιερίας έπαιξε από την Α’ τοπική κατηγορία έως και Γ’ Εθνική κατηγορία, την περίοδο 1989-90. Μάλιστα, για αρκετές σαιζόν ήταν αρχηγός του Αιγινιακού. Αλησμόνητο παραμένει το “χρυσό” γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας (τελικό σκορ 3-2) στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 1987-88, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Το τέρμα αυτό αποδείχθηκε σωτήριο, καθώς η παραμικρή απώλεια βαθμών ιδίως εντός έδρας θα ήταν μοιραία αφού εκείνη τη χρονιά έπεφταν oι 14 από τις 20 ομάδες. Ο Αιγινιακός έστω και αργά τα κατάφερε, κάνοντας κυριολεκτικά πορεία πρωταθλητισμού στον β’ γύρο. Στο μπαράζ παραμονής του Πολυκάστρου (15/5/1988) κέρδισε τον Αχιλλέα Τριανδρίας ( 1-0) με γκολ του Δημήτρη Αχλατλή. Προπονητής τότε ήταν η παλιά δόξα του Άρη Αλεκος Αλεξιάδης που συνετέλεσε τα μέγιστα στο θαύμα, έχοντας διαδεχθεί τον επίσης Αρειανό αείμνηστο Στέφανο Δεμίρη, με την ομάδα στο διάστημα της παραμονής του να έχει ανεπιτυχή παρουσία.

Ο “κάπταιν” διακρίθηκε παράλληλα για το άριστο ήθος του. Προσωπικά κάλυπτα το ρεπορτάζ του Αιγινιακού στον πανελλήνιο τύπο κατά τη διάρκεια της 10χρόνης θητείας του και δεν θυμάμαι να είχε αποβληθεί ποτέ. Αναμφίβολα το γεγονός ότι δεν άλλαξε “ποδοσφαιρικό στρατόπεδο” αλλά αγωνίστηκε στον Αιγινιακό μόνο τον τιμά ακόμα περισσότερο γι’ αυτό και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνώρισης από τους φιλάθλους του Αιγινίου. Ο “γρανιτένιος” αμυντικός ογκόλιθος συνέδεσε το όνομα του με την αξιόλογη πορεία του Αιγινιακού στον οποίο προσέφερε πολλά. Δημήτρης Κοεμτζής και Αιγινιακός είχαν διαδραματίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους με παράλληλους δρόμους, αν και πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορούσε να σταδιοδρομήσει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο .

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20210104_133642

Αιγινιακός 1988-89

IMG_20210503_153844

Φάση από τον αγώνα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Τρίκαλα – Αιγινιακός 2-0 (το τελικό αποτέλεσμα ήταν άδικο για την ομάδα του Αιγινίου). Διακρίνεται ο Δ. Κοεμτζής σε εναέρια μονομαχία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This