Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Δημητρίου

Χαράς Ευαγγέλια για όλες τις ομάδες που ανεβαίνουν με μη αγωνιστικά κριτήρια από την περσινή Football League στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 με βάση το νόμο Αυγενάκη! Κι αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την Τρίτη (14/9) να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για αυτές τις ΠΑΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, νομιμοποιούνται όλες οι μεταγραφές των ομάδων που ανέβηκαν χάρη στην προϋπόθεση του Μετοχικού Κεφαλαίου των 350.000 ευρώ και της εγγυητικής επιστολής των 150.000 ευρώ. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια σωτήρια απόφαση για δεκάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές, την οποία πιστώνεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος και θέλησε έτσι να διορθώσει μια αδικία, αφού αυτές οι ΠΑΕ εκτός όλων των άλλων, δεν είχαν χρόνο για να προετοιμαστούν ως προς τα κριτήρια αδειοδότησης φέτος. Πρόκειται για συνολικά 12 ομάδες…

Μάλιστα, δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εννοούνται αυτής της ρύθμισης, η οποία είναι οριστική – τελική, καθώς πριν παρθεί ρωτήθηκε η ΟΥΕΦΑ και έδωσε το «πράσινο φως» για να γίνει, είναι το Αιγάλεω και η Καλλιθέα, που είχαν κοπεί από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ για απίστευτες υπερβολές…

Αντιθέτως, της συγκεκριμένης ρύθμισης εξαιρούνται μόνο οι τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν αγωνιστικά από την περσινή FL στη νέα SL2. Ο λόγος δηλαδή για τη Βέροια, την Καλαμάτα, την Καβάλα (έχει θέμα με την ΕΕΑ), αλλά και τη Ρόδο (επίσης δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ και έτσι δεν μπορεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα έτσι). 

Πηγή: a-sports.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This