Επιλογή Σελίδας

Όταν το καλοκαίρι του 1990, σε ηλικία 18 χρόνων ο Νίκος Μπαμπέτας έπαιρνε μεταγραφή στον Αιγινιακό, ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι από τότε θα γινόταν μόνιμος κάτοικος Αιγινίου, κάνοντας πράξη το λαϊκό τραγούδι που λέει “Δεν ήρθα για λίγο, δεν ήρθα να φύγω, ήρθα για μόνιμα”. Ο ταλαντούχος δεξιός μπακ κατάγεται από την Παλαιόστανη Πιερίας και προερχόμενος από την Αναγέννηση Σφενδάμης διακρίθηκε ιδιαίτερα, τόσο αγωνιστικά όσο και για τον ακέραιο χαρακτήρα του με τη φανέλα του Αιγινιακού, φθάνοντας σύντομα να κληθεί στην προεθνική Ελπίδων (με συμπαίκτες τους Κυζερίδη, Νασιόπουλο κ.α.).

Λίγο αργότερα, ένας σοβαρός τραυματισμός παραλίγο να του “κόψει” την καριέρα που φάνταζε “ρόδινη”, μέχρι τότε. Όμως, δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε δριμύτερος, συνεχίζοντας για πολλά χρόνια στην ομάδα του Αιγινίου (μετέπειτα έπαιξε στον Αριστοτέλη Καταχά και τη Μεθώνη)  να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Αναμφίβολα, η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς το όνειρο μίας μεταγραφής σε μεγάλη ομάδα έμεινε ανεκπλήρωτο. Στους “μπλέ” έδωσε πολλά στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας Πιερίας, μάλιστα κέρδισε δύο τίτλους – ανόδους (1995-96 και 2001-02) και  ήταν από τους κύριους συντελεστές των επιτυχιών αυτών και όχι μόνο. Φυσικά, για αρκετές σαιζόν στη Δ’ Εθνική έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και πάντα βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Ο Νίκος από τότε, κατοικεί και εργάζεται στο Αιγίνιο που έγινε πλέον η δεύτερη πατρίδα του. Είναι παντρεμένος με την κυρία Βούλα (και η σύζυγός του  κατάγεται από την Παλαιόστανη) και έχουν μαζί τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι ο Νίκος Μπαμπέτας ποτέ δεν έπαψε να είναι κοντά στον Αιγινιακό, είτε παλαιότερα ως παράγοντας στη Διοίκηση, είτε ως φίλαθλος σήμερα.

Φωτογραφίες αρχείου Γιώργου Καρανικόλα

1) Αιγινιακος 1995-96, που τερμάτισε αήττητος στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Ο Μπαμπέτας είναι όρθιος, τρίτος από αριστερά.

IMG_20210808_190949

2) Συνέντευξη στο υπογράφοντα το 1990.

IMG_20210801_080113

Pin It on Pinterest

Shares
Share This