Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Παπαδημητρίου

«Σας ευχαριστώ για όλα αυτά τα 4 χρόνια, στα οποία ζήσαμε δυνατά συναισθήματα, πολλές αξέχαστες βραδιές, τίτλους, νίκες, στιγμές λύπης. Ζήσαμε όμορφα», είπε ο Κολομβιανός στο αποχαιρετιστήριο του βίντεο προς τους φίλους της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο «Ράφα», γεννήθηκε στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας και κατάφερε από μικρός να ξεφύγει από τα ναρκωτικά και την φτώχεια, μέσω της ασπρόμαυρης θεάς. Σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την Ντεπορτίβο Κάλι και αμέσως-αμέσως άρχισε να σκοράρει τα πρώτα του γκολ με τους «Βερδολάγα». «Η Ντεπορτίβο είναι η ομάδα της καρδιάς μου, θα μου άρεσε να τελειώσω σε αυτήν την καριέρα μου» δήλωσε πρόσφατα ο Κολομβιανός, o οποίος σημείωσε χατ-τρικ μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του!

Το βήμα στην Ευρώπη δεν άργησε. Ο Μπορέ, στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, είχε κάνει τους σκάουτερς της Ισπανίας να παραμιλούν για εκείνον. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον έφερε πρώτος στην Ευρώπη για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Πάντα ονειρευόμουν να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, η Ατλέτικο πιστέυω πως είναι η ομάδα των ονείρων μου», δήλωνε τότε ο Ράφα. Ο Μπορέ, δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να σηκώσει το βάρος και την πίεση της φανέλας των «κολτσονέρος» και κάπως έτσι έφυγε δανεικός στην Βιγιαρεάλ για έναν χρόνο, με οψιόν αγοράς. Με το «κίτρινο υποβρύχιο» αγωνίστηκε σε σημαντικούς αγώνες, όπως αυτοί του Champions League και της La Liga. Έτσι, την σεζόν 2016-17 σε 17 ματς πέτυχε 2 γκολ, με τη Ρίβερ και τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο να τον φέρνουν στην Αργεντινή με στόχο την κατάκτηση του Libertadores.

Το restart στους «Εκατομμυριούχους»

Ο Μπορέ, στη νέα του σελίδα στο Νούνιες, άφησε πολλές υποσχέσεις, από τα πρώτα του κιόλας παιχνίδια με την φανέλα της Ρίβερ. Το 2018, ήταν ένας από τους κινητήριους μοχλούς των «Μιγιονάριος» στην ιστορική κατάκτηση του Libertadores κόντρα στην αιώνια αντίπαλο, Μπόκα Τζούνιορς. Στις σεζόν 2017-21 κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην εποχή Γκαγιάρδο στη Ρίβερ, με 56 γκολ σε 149 αγώνες! Στις 5 Ιουλίου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον έφερε ξανά στην Ευρώπη, ως ελεύθερη μεταγραφή, με συμβόλαιο έως το 2025, κάνοντάς τον πρώτο Κολομβιανό που θα φορέσει τη φανέλα της.

Ο 25χρονος μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. «Ο Μπορέ είναι ένας παίκτης με μεγάλο ενδιαφέρον, ο οποίος έχει ήδη εμπειρίες από την Ευρώπη. Θα μας βοηθήσει με το ένστικτό του και τα τελειώματα που έχει. Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε έναν παίκτη με διεθνή λάμψη», υποστήριξε ο Μάρκους Κρόσε, αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας.

Το κεφάλαιο με την φανέλα των «καφετέρος»

Στην εθνική Κολομβίας κλήθηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαρτίου του 2015, με τον Αργεντινό τότε προπονητή, Χοσέ Πέκερμαν, να του δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Το επίσημο ντεμπούτο του όμως έγινε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ εναντίον του Περού, στον αγώνα επικράτησαν με σκορ 3-0 οι Κολομβιανοί. Στο πρόσφατο Copa America, έκανε τον Τίτε, προπονητή της Βραζιλίας, να πει: «Ο Μπορέ είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Κολομβίας. Πρέπει να τον προσέχουμε». H οδηγία αυτή, αναμένεται να ακουστεί αρκετές φορές και στη Γερμανία…

Πηγή: Fanatico

Pin It on Pinterest

Shares
Share This