Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καραμάνου

Το πρωτάθλημα ξεκινάει 12 Αυγούστου. Δηλαδή, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται σε δύο βδομάδες να είναι έτοιμη. Ετοιμη για τι ακριβώς; Μα όταν η συζήτηση βρίσκεται στο γήπεδο της Βασίλισσας, η απάντηση πάντοτε περιλαμβάνει μία ξεκάθαρη και τόσο απλή απάντηση: «Για να κατακτήσει τα πάντα»! Μόνο που αυτή τη στιγμή η εν λόγω απάντηση δεν συνάδει με το ευρύτερο συναίσθημα που έχει κατακλύσει όλον τον οργανισμό των Μερένγκες και πραγματικά δεν πρέπει να υπάρχει κανείς, από τον τελευταίο οπαδό, έως τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που να μπορεί να βρει τα επιχειρήματα, που θα τον κάνουν να αισθανθεί έστω μία νότα αισιοδοξίας. Ρίχνοντας μία ματιά σε όσα συμβαίνουν στους Μαδριλένους, είναι πιο εμφανές από ποτέ, ότι βρίσκονται σε κρίση. Και αυτό πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Την περασμένη Κυριακή, μία απλή ήττα, ήταν λες και ήρθε για να ξεγυμνώσει τα πάντα. Το 2-1 από τη Ρέιντζερς και η εικόνα του Κάρλο Αντσελότι στο φινάλε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο Καρλέτο γκρίνιαζε θυμωμένος στον διαιτητή για τα τέσσερα λεπτά καθυστέρησης, αξιώνοντας περισσότερα κι εκείνος το έληξε πριν την ώρα του. Για το τι είναι η Ρεάλ, αυτό υπήρξε ανεπίτρεπτο και ξεχείλισε το ποτήρι του θυμού και της κριτικής στον Τύπο και στα social media. Αυτή όμως είπαμε, ήταν η αφορμή. Οι αιτίες είναι πολλές και δείχνουν πραγματικά ανησυχητικές…

Το άκομψο αντίο στον Σέρχιο Ράμος

Το θέμα με τον Σέρχιο Ράμος αποτελεί μία βαθιά πληγή όχι μόνο στο αγωνιστικό μέρος, αλλά γενικότερα στο status του club. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές επιδόθηκαν σε ένα οριακό παιχνίδι πόκερ, με τον ηγέτη του συλλόγου να υποχωρεί τελικά, αλλά να είναι εκείνος που βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ισως να μην το πίστευε, μα η Ρεάλ αποφάσισε άκομψα και ωμά να τον τελειώσει. Για εκείνον βέβαια το νέο ξεκίνημα στην Παρί μπορεί να αποδειχτεί τέλειο.

Με άσχημο τρόπο άδειασαν τον ηγέτη τους

Για τους Μαδριλένους όμως η σελίδα που γυρίζει χωρίς εκείνον, δεν προμηνύεται θετική. Θα της λείψει η ενέργειά του, η παρουσία του σε κάθε τομέα. Και αγωνιστικά, πριν τον τραυματισμό του στα μέσα της σεζόν, έδειχνε ότι παραμένει σε τοπ επίπεδο. Γενικότερα πάντως, όπως το χειρίστηκε δίχως ευγνωμοσύνη ο Πέρεθ, έχει απογοητεύσει τους πάντες στην ομάδα.

Η πώληση του Βαράν

Δεν έφτανε η αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος, αλλά έρχεται να προστεθεί σε αυτήν και η επικείμενη πώληση του Ραφαέλ Βαράν. Ολα δείχνουν ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετράει μέρες στη Μαδρίτη, καθώς τον περιμένουν να περάσει ιατρικά (σ.σ.: στα 50 εκατ. ευρώ η μεταγραφή). Μιλάμε για το βασικό αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ από την αποχώρηση του Πέπε και μετά. Κατά συνέπεια, στην ανασταλτική λειτουργία τοποθετείται ένα τεράστιο ερωτηματικό. Επίσης, το ποσό θεωρείται μικρό για την αξία του Βαράν. Ωστόσο, εάν δεν πωληθεί τώρα, του χρόνου θα φύγει χωρίς ανταλλάγματα, μιας και έχει δείξει ότι δεν θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Φεύγει και ο Βαράν

Αποτυχημένες ή καθόλου μεταγραφές

Ο Νταβίντ Αλάμπα και ειδικά από τη στιγμή που αποκτήθηκε ελεύθερος, αποτελεί αναμφίβολα μία σπουδαία κίνηση. Ωστόσο, όλα συνηγορούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη. Και αυτό ενώ πέρσι δεν έγινε απολύτως καμία. Η Ρεάλ ακολουθεί διετή πολιτική μη μεταγραφών και αυτό οφείλεται τόσο στο ότι θέλει να τακτοποιήσει τα οικονομικά της πριν κάνει ξανά μεγάλα ανοίγματα, όσο και στο ότι έδωσε έμφαση στο να μεταφέρει το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” στη νέα εποχή. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντσελότι θα πρέπει να δουλέψει με ότι έχει και να περιμένουν για του χρόνου το μεγάλο χτύπημα για τον απόλυτο στόχο: τον Κιλιάν Μπαπέ ή τον Ερλινγκ Χάαλαντ.

Διακαής πόθος ο Μπαπέ

Φαινόμενο Αζάρ – Πρόβλημα Μπέιλ

Τη Δευτέρα πέρασε τα ειδικά τεστ και μπήκε στην προετοιμασία. Το ρεπορτάζ όμως θέλει τον Εντέν Αζάρ να βρίσκεται πίσω σε κάθε εργομετρικό έλεγχο, να μπαίνει με παραπανίσια κιλά σε τρίτη διαδοχική προετοιμασία και να μην έχει καλύψει κανέναν από τους στόχους που του έδωσε το προπονητικό τιμ. Ο Βέλγος σούπερ σταρ έχει εκνευρίσει τους πάντες στη Ρεάλ και έχει αναδειχτεί στην πιο αποτυχημένη επένδυση. Με μόλις 2.400 αγωνιστικά λεπτά σε δύο περιόδους και πέντε γκολ, αυτή θα είναι η τρίτη προσπάθειά του να δείξει μέρος της κλάσης του, αλλά αυτή ξεκινάει αρνητικά. Και φέτος η Ρεάλ τον έχει περισσότερο ανάγκη.

Ο Αζάρ δείχνει να το έχει παρατήσει

Το ίδιο θεωρητικά θα ίσχυε και για τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος επέστρεψε και τυπικά για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ο ίδιος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν το λύνει και θα συνεχίσει να εισπράττει τα 16 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως. Οσα περίπου και ο Αζάρ δηλαδή. Δύο μονίμως τραυματίες και σχεδόν πάντοτε ανόρεχτοι παίκτες που κοστίζουν αδιανόητα χρήματα και δεν αναμένεται να προσφέρουν…

Ηχητικές προσβολές του Πέρεθ και Ευρωπαϊκή Super League

Κριστιάνο Ρονάλντο, Μουρίνιο, Ραούλ, Κασίγιας, Οζίλ, Μίτσελ, Φίγκο. Τους πήρε όλους και τους σήκωσε. Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έβγαλε στη φόρα η “El Confidencial” ήταν πραγματικά σοκαριστικά. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τους έχει κράξει όλους και μάλιστα με βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Ολ’ αυτά κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα και επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο image του προέδρου.

Ο Πέρεθ εκφράζεται μόνο αλαζονικά

Αυτό είχε δεχτεί πολύ σοβαρό πλήγμα με την όλη στάση του κατά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League, της οποίας εξακολουθεί να είναι υπέρμαχος. Μάλιστα ήταν ο αλλαζονικός τρόπος με τον οποίο υποστήριζε τις θέσεις του, που τον έκαναν ακόμα πιο αντιπαθητικό. Εάν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάποιον αξιόλογο υποψήφιο, τώρα η κουβέντα για την αλλαγή ηγεσίας θα γινόταν με πιο ζωηρό τρόπο.

Οι μηδενικοί τίτλοι

Πέρσι η Ρεάλ δεν κατέκτησε απολύτως τίποτα. Οποτε όμως η Ρεάλ δεν παίρνει τίτλο, αυτή είναι μία καταστροφική σεζόν. Την αμέσως προηγούμενη είχε σηκώσει το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Το ζητούμενο όμως είναι πάντοτε το Champions League. Από αυτό απέχει μία τριετία και τίποτα δεν δείχνει ότι ούτε φέτος, ούτε στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, θα είναι και πάλι σε θέση να το διεκδικήσει. Μπενζεμά, Μόντριτς, Μαρσέλο, μεγαλώνουν και αντικαταστάτες δεν έχουν εμφανιστεί. Μέχρι να συμβεί αυτό, μέχρι να μπουν στο νέο γήπεδο, μέχρι να τακτοποιηθούν τα οικονομικά και μέχρι ο Αντσελότι να παρουσιάσει κάτι καλό, η ανησυχία και η γκρίνια θα γιγαντώνονται, έχοντας βάλει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε μία κρίση, πριν καν ακόμα εμφανιστεί πραγματικά στο χορτάρι. Φανταστείτε τι θα συμβεί εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε εκεί…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This