Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Σκουντή

Αδικείται κατάφωρα ο Γιάννης Λογοθέτης με το να συμπεριλαμβάνεται στη συνομοταξία των δημοσιογράφων, των αθλητικογράφων, των σπίκερς και πάει λέγοντας… Αδικείται διότι ο άνθρωπος ήταν λόγιος και μάλιστα από τους λίγους!

Λόγιος και… θεολόγιος, καθόσον είχε αποφοιτήσει κιόλας από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έφυγε λοιπόν χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αυτός ο λόγιος ο οποίος μας μεγάλωσε μέσα από τις μοναδικές και απαράμιλλες μεταδόσεις των αγώνων στο κρατικό ραδιόφωνο… Κάθε περιγραφή του ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια περιγραφή!

Σε έβαζε στο γήπεδο

Ήταν σαν να σε παίρνει στοργικά και τρυφερά από το χέρι και από το σπίτι του ή το αυτοκίνητο σου να σε βάζει μέσα στο γήπεδο, δίπλα του ή -ακόμη καλύτερα- μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου πάντοτε κάποιος παίκτης έκανε, όπως συνήθιζε να λέει, μια μπαλιά σέντρα!

Με την καλλιέργεια και την καλλιέπεια, τον ρυθμό, τη ζωντάνια, τη μοναδική χροιά της φωνής του, τα συναισθήματα που άφηνε να εκκρίνονται σε κάθε φάση, τις παρομοιώσεις, τις αλληγορίες και τις εκφράσεις του, με τα σέα του και τα μέα του, κάθε περιγραφή του ήταν ένα ταξίδι από αυτά που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ…

Εκείνη την εποχή, στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, ο Λογοθέτης ήταν αυτό που οι Αμερικανοί λένε “The Voice”!

Απλά, η φωνή! Η φωνή μας!

Ψιλή βροχούλα πέφτει

Αυτή η φωνή είχε πει κάποτε, στην εισαγωγή ενός εντός έδρας αγώνα του Αρη, την εξής μυθική ατάκα:

“Καπελάκια, σημαιούλες, ψιλή βροχούλα πέφτει, 20.000 ζευγάρια μάτια στις κερκίδες του γηπέδου του Χαριλάου αδημονούν για να δουν την μπάλα να κυλάει στο γρασίδι”.

Τι λες τώρα!

Τον αγαπούσα πολύ και νομίζω ότι αυτό το αίσθημα ήταν αμοιβαίο. Θυμάμαι άλλη μια αγαπημένη ατάκα του την οποία χρησιμοποιώ πολύ συχνά…

Κλοπή σε βιβλιοπωλείο

Ρωτούσε λοιπόν “σε τι μαγαζί δεν έχει γίνει ποτέ διάρρηξη στην Ελλάδα;”.

Έξυνες εσύ το κεφάλι σου, αναρωτιόσουν ποιο στα κομμάτια είναι αυτό το μαγαζί και επειδή δεν έβρισκες την απάντηση, την έδινε μονάχος του…

“Το βιβλιοπωλείο καλό μου παιδί. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να διαρρήξει ένα βιβλιοπωλείο και να κλέψει τον πνευματικό πλούτο”!

Καλό παράδεισο, σπουδαίε και μοναδικέ Γιάννη Λογοθέτη…

Σε ευχαριστούμε για αυτά που μας έμαθες και μας κληροδότησες…

Πηγή: Sport24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This