Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Η Aston Martin σίγουρα δυσκολεύτηκε στην αρχή της σεζόν, αλλά το μονοθέσιο βελτιώθηκε στην πορεία. Οι δύο οδηγοί της ομάδας, ο Lance Stroll και ο Sebastian Vettel, είναι όλο και καλύτεροι. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Ο Lawrence Stroll, ο φιλόδοξος ιδιοκτήτης της ομάδας, δήλωσε πως η διαφορά στην απόδοση φέτος, παρά τη διαφορά στο όνομα και την εμπειρία, δεν είναι τόσο μεγάλη. Στην πραγματικότητα, ο πατέρας του Stroll τοποθετεί τον γιό του δίπλα στον έμπειρο Γερμανό από άποψη επιπέδου.

«Αυτός (ο Stroll) είναι μόλις 22 ετών. Είτε πρόκειται για την απόδοσή του στις κατατακτήριες είτε στον αγώνα, ανταγωνίζεται με τον Sebastian και νομίζω ότι μάλλον είναι περίπου ίσοι. Επομένως, δεν έχω καμία ανησυχία για το αν ο Lance έχει μικρότερες επιδόσεις. Όσο μεγαλώνει, θα αποκτά περισσότερη εμπειρία. Όπως όλοι οι άλλοι στην ηλικία του, θα γίνει πιο δυνατός. Οπότε δεν έχω καμία απολύτως ανησυχία» τόνισε ο Καναδός επιχειρηματίας.

Ο μεγάλος στόχος της Aston Martin για το 2021 είναι η πέμπτη θέση. Ως Racing Point, η ομάδα τερμάτισε πέρυσι στην τέταρτη θέση, αλλά αυτό δεν φαίνεται πως μπορεί να επαναληφθεί φέτος. Το πράσινο μονοθέσιο δίνει σκληρή μάχη με τις AlphaTauri και Alpine για τις θέσεις πίσω από τις McLaren και Ferrari. Και κάθε θέση φέρνει επιπλέον χρήματα. Μιλώντας για χρήματα, ο Vettel είναι αρκετά… ακριβός, όμως ο Lawrence Stroll του συγχωρεί το «υποτονικό» ξεκίνημά του.

«Ναι, είναι ο πιο ακριβός, αλλά νομίζω ότι τα πηγαίνει περίφημα. Ξεκίνησε νωχελικά, αλλά έχει ανεβάσει ταχύτητα. Νομίζω ότι το αργό ξεκίνημα οφειλόταν και στα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Μπορέσαμε να κάνουμε λίγους γύρους, καθώς από τις τρεις ημέρες που διήρκεσαν οι δοκιμές, τη μιάμιση μέρα αντιμετωπίσαμε βλάβες με το αυτοκίνητο».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This