Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καρανικόλα

Λίγο πολύ περιλαμβάνει …τα πάντα η ιστορία του Αιγινιακού, από την ίδρυση του από το 1972 έως και σήμερα.

Άνοδοι – Υποβιβασμοί – Αξιοπρεπείς πορείες. Χαρές και Λύπες συνθέτουν ένα πάζλ μιας πλούσιας ιστορίας, που τον κατατάσσει ψηλά στην λίστα των σωματείων με έντονη παρουσία στο πιερικό ποδόσφαιρο και ευρέως στην Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας το 2013 και για 5 περιόδους στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας της νέας σεζόν θυμηθήκαμε κάποιες αντίστοιχες του παρελθόντος. Μια απ’ αυτές 41 ολόκληρα χρόνια πριν…

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1980-81

Τέτοια εποχή οι ομάδες, ακόμη και οι ερασιτεχνικές ξεκινούν την προετοιμασία τους, για να πάρουν τα εφόδια εν όψει της νέας χρονιάς, έτσι και ο Αιγινιακός, πάντα οργανωμένος από εκείνη την εποχή έκανε το δικό του ξεκίνημα (νωρίς – νωρίς ), για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, με προπονητή τον παλιό άσσο του Απόλλωνα Καλαμαριάς Θεόδωρο Σαλαπασίδη.

Χαρακτηριστικά των δύο φωτογραφιών

  1. Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Γηπέδου Αιγινίου, που είναι από ψηφίδα (ψιλό χαλίκι).
  2. Όλοι οι παίκτες είναι γηγενείς (Μηνούδης Α., Μηνούδης Γ.,  Αφοί Τερζή, Αφοί Μητούσια, Γκορτσίλας Π., Γιατσίδης Μ., Κοεμτζής Δ., Γιαγκίδης Ν., Μηνούδης Χ., Σταμπουλίδης κ.α. ). Εκτός του Σισμανίδη Γ.
  3. Και ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα, ότι δεν βρίσκονται στη ζωή οι δύο ιερείς της ενορίας του Αγίου Ανδρέα, σεβαστός πατέρας Κορνελάκης Γεώργιος και της ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου, σεβαστός πατέρας Ανδρικόπουλος Γεώργιος.
    Επίσης οι Παράγοντες κ.κ. Παραλυκίδης Γιάννης, Μπακαλίδης Νίκος και Κακατάτσιος Ηλίας και ο ποδοσφαιριστής της τότε ομάδας Πραντσίδης Τάσος (δεν είναι στη φωτογραφία).
  4.  Η διαχρονική παρουσία του κ. Μηνουδη Γιώργου στα Διοικητικά του συλλόγου από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως και σήμερα (με μια διακοπή λίγων χρόνων).

Μάλιστα το 2018 ήταν από τος πρωτεργάτες στην δημιουργία ισχυρού Δ.Σ., αφού έβλεπε ότι ο κύκλος της Β’ Εθνικής κλείνει επικίνδυνα. Πιστεύω ότι το θέμα είναι επίκαιρο, αφού διανύουμε αντίστοιχες μέρες του Ιουλίου. Στη μια φωτογραφία διακρίνεται στο δεξιό άκρο ο υπογράφων .

Φωτογραφικο Αρχειο: Γιώργος Καρανικόλας

Pin It on Pinterest

Shares
Share This