Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Ας συμφωνήσουμε ότι τίποτε δεν πήγε καλά στο αρχικό πλάνο του Άρη για τον αγώνα με την Αστάνα.

Την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Σούντγκρεν, άλλαξε ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του Τομάσοφ και μπήκε στο αρχικό σχήμα ο Γκάνεα, που απέτυχε παταγωδώς.

Ξέραμε ότι δεν μπορεί να ταιριάξει το αμυντικό δίδυμο Δεληζήση – Μπεναλουάν (δεν υπήρχε άλλος κεντρικός αμυντικός στην αποστολή), αλλά το διαπιστώσαμε και στην πράξη. Δεν μπόρεσαν οι δύο στόπερ να βοηθήσουν στο ελάχιστο.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ο Ντένις είχε κακή αντίδραση τουλάχιστον στο πρώτο γκολ, σε ένα σουτ που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να το είχε βγάλει. Βάλτε και τα… άχαστα, που έχασαν οι επιθετικοί του Άρη για ένα ακόμη ματς, ρίξτε τα στο μπλέντερ και θα βγει το τελικό 2-0 της Αστάνα.

Όσο και να ήθελε να αντιδράσει ο Άκης Μάντζιος, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του. Οι επιθετικοί να χάνουν το ένα μετά το άλλο και οι αμυντικοί να τρώνε αστεία γκολ. Κι όμως αυτό το ματς είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο, είχαν αναλυθεί οι αντίπαλοι, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Είχε διαβαστεί κάθε κίνηση του Τομάσοφ. Αλλά δεν μπόρεσε κανείς να τον εξουδετερώσει. Αντίθετα και ο Τομάσοφ είχε διαβάσει τους αμυντικούς του Άρη. Έβγαινε στην πλάτη τους και δημιουργούσε προβλήματα. Απλό είναι το ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι ότι παρά την απογοητευτική αρχή σε μία νεοσύστατη διοργάνωση, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα.

Υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα 90 λεπτά, σε ένα γήπεδο που θα «βράζει» από τον κόσμο του Άρη στο πρώτο ματς με φιλάθλους μετά από 17 μήνες και πιθανότατα θα «βράζει» και από τον καύσωνα.

Αυτό ίσως είναι το κρυφό χαρτί, κόντρα στο πλεονέκτημα του συνθετικού χλοοτάπητα, που είχε η Αστάνα στο πρώτο ματς. Μεταξύ μας η Αστάνα ήταν φαβορί από το πρώτο λεπτό της κλήρωσης, αλλά ακόμη και μετά το 2-0 δεν μας έχει πείσει ότι είναι άτρωτη. Το αντίθετο.

Ο Άκης Μάντζιος περιμένει να δει τι μπορεί να αλλάξει. Ίσως έχει τον Φαμπιάνο στη διάθεσή του, προσδοκά να έχει τον Σούντγκρεν, περιμένει να δει τι γίνεται και με τον Ματέο Γκαρσία. Το θέμα είναι οι ποδοσφαιριστές του Άρη να δώσουν ότι έχουν για να παλέψουν για την πρόκριση. Για την επόμενη εβδομάδα τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει την μοίρα του κλαμπ. Ούτε μεταγραφές, ούτε τίποτε.

Μόνο παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να μείνουν συσπειρωμένοι, συγκεντρωμένοι, να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ. Αρκετοί από αυτούς το είχαν ξανακάνει με τη Μόλντε πριν από δύο καλοκαίρια, όταν πέτυχαν τρία γκολ για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση.

Γιατί όχι και τώρα;

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This