Επιλογή Σελίδας


Με την 63η θέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στο αγώνισμα της αντοχής. Η τακτική του Έλληνα πρωταθλητή να μπει στο βασικό ξεκόλλημα της ημέρας απέδωσε καρπούς, παρότι κλήθηκε να ποδηλατίσει περισσότερα από 180 χιλιόμετρα μπροστά, σε μία εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή.

Ο 32χρονος Κρητικός ακολούθησε τους Γιουράι Σάγκαν (Σλοβακία), Νικ Ντλαμινί (Νότιος Αφρικής), Μίκαελ Κερκλ (Τσεχία), Ορλουίς Αουλάρ (Βενεζουέλα), Πολ Ντομόντ (Μπουρκίνα Φάσο) και Έλτσιν Αζάντοφ (Αζερμπαϊτζάν) μόλις δόθηκε το ελεύθερο.

Διατηρήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος του ξεκολλήματος, περίπου 48 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό. Έκτοτε διατήρησε ένα σταθερό τέμπο και κατάφερε να ολοκληρώσει την παρθενική παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην 63η θέση (16:20 μετά τον νικητή), που ήταν και ο μεγάλος στόχος.

Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για την ελληνική ποδηλασία, αφού στην δυσκολότερη –κατά κοινή ομολογία- Ολυμπιακή διαδρομή, ο αθλητής μας κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να φτάσει έως τον τερματισμό στο σιρκουΐ του Φούτζι (234 χλμ.-4865 υψομετρικά).

Όσον αφορά τις πρώτες θέσεις, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρίτσαρντ Καραπάς (Εκουαδόρ, 1ο στην ιστορία της χώρας), μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στα τελευταία 5,5 χιλιόμετρα και ενώ κινούταν με τον Μπράντον ΜακΝάλτι (ΗΠΑ) στην πρωτοπορία του αγώνα. Το αργυρό πήγε στον Βάουτ Βαν Άερτ (Βέλγιο) και το χάλκινο στον Ταντέι Πογκάτσαρ (Σλοβενία), λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της κίτρινης φανέλας στον Γύρο Γαλλίας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This